adscode
adscode

Telafi eğitimi hayatlarına renk kattı

Doğanın içinde düzenlenen eğitimlerde resimden izciliğe, spordan müziğe her ilgiye göre bir etkinlik var.

Telafi eğitimi hayatlarına renk kattı
Eğitim
Güncelleme : 08-Jul-21 17:10

MEB, 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan “Telafide Ben de Varım” programı Türkiye genelinde uygulanıyor. Pandemi nedeniyle çoğunluğu uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim öğretim yılında ortaya çıkan öğrenme kayıplarını gidermenin yanı sıra sosyal, duygusal ve fiziksel etkinliklerle öğrencileri desteklemek amacıyla düzenlenen eğitimler, 31 Ağustos’a kadar sürecek.

İstanbul Bahçelievler’de önceki gün düzenlenen telafi programına Milliyet Gazetesi’nden Ozan Ömer Kadüker de katılarak öğrencilere eşlik ettik. Yenibosna’daki Millet Bahçesi’nde doğanın içinde düzenlenen eğitimlerde resimden izciliğe, spordan müziğe her ilgiye göre bir etkinlik vardı. Eğitime katılanlar duygularını şöyle dile getirdiler:

Esma Arıkan: 2. sınıfa gidiyorum. Çadır kurduk, izcilik eğitimi aldık. Burada öğrendiklerimle ileride ben de kamp yapmak istiyorum. Eğitimlerin hepsine katılacağım.

Ali Uras Bilgin: Pandemi nedeniyle okullar açılmadığı için çok sıkıcıydı. Burada ise hem arkadaşlarımlayım hem doğadayım. Ağustosa kadar devam edeceğim. Sonra ailemle köye gideceğim.

Nisa Demir: 1. sınıftayım. Okul olmadığı zaman çok sıkıcıydı. Okulu, öğretmenimi, arkadaşlarımı özledim. Parkta resim yapıyoruz.

Miran İlhanlı: 4. sınıfa gidiyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Arkadaşlarımı özlemişim. Halk oyunları oynadık, spor yapacağız. Daha çok fiziksel aktiviteleri seçtim. 

Poyraz Çelik: Arkadaşlarımla beraber çok güzel eğitimler alıyoruz, eğleniyoruz. Halk oyunu oynamayı öğrendik. Tüm çocuklar eğitimlere katılsın.

Asya Şahin (Öğretmen): Pandemide uzaktan eğitimde zorlandık ama başarıyla atlattık. Şimdi ise uzun süre bir araya gelemediğimiz öğrencilerle telafi eğitimi sayesinde eksik kalan yönlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bugün ağaç diktik, ardından da çevreyle ilgili drama etkinlikleri yaptık. Katılım da yüksek. Biz de öğrencilerimizi özlemişiz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)