adscode
adscode

TEOG-1 Sınavının İlk Oturumunda Son Durum

​TEOG sınavının birinci adımı olan Türkçe, Matamatik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında öğrenciler toplamda 60 soru cevapladılar. Sorulara ilişkin ilk yorumları Nesibe Aydın Dershanesi açıkladı.…

TEOG-1 Sınavının İlk Oturumunda Son Durum
Sınavlar

TÜRKÇE SORULARI

20 sorunun 9’u (%45’i) paragrafta anlam, 4’ü (%20’si) sözcükte ve söz öbeklerinde anlam konularından sorulmuştur. Geri kalan 6 soru “Yazım Kuralları” konusu hariç diğer tüm konulardan sorulmuştur. Ancak, sınav konuları kapsamında olmamasına rağmen bu sınavda, “Yazı Türleri” konusundan bir soru çıkmıştır. Soruların çoğu anlaşılır ve kolay düzeydedir. Sınavda, çelişkili so- ruların olmadığı gözlenmektedir. Sadece, noktalama işaretlerinden “virgül” ile ilgili sorunun çeldirici olduğu düşünülmektedir. (C kitapçığı 17. soru)

Sonuç olarak 2014 TEOG TÜRKÇE sınavı bize göstermiştir ki MEB, “okuma , anlama yorumlama” sorularına ağırlık vermiş ve soruları da bu kazanımlara yönelik hazırlamıştır.

MATEMATİK SORULARI

20 sorunun 9’u (%45’i) kareköklü sayılar, 7’si (%35’i) üslü sayılardan sorulmuştur. Geri kalan 4 soru ise diğer tüm konulardan sorulmuştur. Soruların %70’i orta düzeyde, %30’u ise çok kolay düzeyde sorulmuştur.

2014 TEOG Matematik soru tarzları, geçen yılki TEOG sınavına benzer sorulmuştur.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

20 sorunun 4’ü (%20’si) kaza ve kader, 4’ü (%20’si) paylaşma ve yardımlaşma, 4’ü (%20’si) insan sorumluluğu konularından sorulmuştur. Geri kalan 8 soru ise, diğer tüm konulardan sorulmuştur.


2014 TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları, geçen yıla göre müfredata ve kazanımlara daha uygun ve kaliteli sorulardan oluşmuştur.

Kolay, orta ve zor düzeyde soruların sayısı, aynı oranda dağılmıştır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)