adscode
adscode

TEOG, Daha Zor ve Eleyici Sorular İçeriyordu

30 yıllık Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Koleji ve Sevinç Temel Okulu eğitim uzmanları TEOG sınavının 2.Bölümünü değerlendirdi:

TEOG, Daha Zor ve Eleyici Sorular İçeriyordu
Sınavlar
26 KASIM 2015 TEOG SINAVI FEN BİLGİSİ SORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU 

Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre bu yılki TEOG sınavı, daha önceki TEOG sınavları ile karşılaştırıldığında daha fazla zor ve eleyici soru içermektedir.
Sınav hücre bölünmesi ve kalıtım ünitesinden 11 soru, sıvıların kaldırma kuvveti ünitesinden 9 soru içermektedir. Eleyici soruların sıvıların kaldırma kuvveti ünitesinden geldiği bildirilmiştir. A kitapçığı 13, 14, 18 ve 19.   sorular yoruma dayalı ve eleyicidir. 
A kitapçığı 13.  soruda cismin yoğunluğuyla sıvının yoğunluğu arasındaki ilişki verilmediği için öğrenciler soruyu cevaplarken çelişkiye düşmüşlerdir. Çünkü cismin batma ve askı durumuna göre cevap değişebilir. Her iki duruma göre cevap bulunmaktadır. 
Hücre bölünmesi ve kalıtım ünitesine ait sorularda geçen yılki TEOG sınavına göre, paragraf yorumu içeren sorular bulunmaktadır.   

26 KASIM 2015 TEOG SINAVI TC. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU 

Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre sorular; müfredat programına uygun, okuma-anlama ve yorumlama ağırlıklıdır. Sorular yalın ve anlaşılır bir dille yazılmıştır. Programlı çalışan öğrencilerin ve dikkatli okuyan öğrencilerin yapabileceği bir sınav olmuştur. Sorular genel olarak müfredat programına dengeli dağılmış, öğrencilerin okuma ve yorumlama becerisini ölçmeye yöneliktir. A kitapçığına göre 7, 8, 9, 12, 14 ve 15. Sorular eleyici nitelik taşımaktadır.

26 KASIM 2015 TEOG SINAVI YABANCI DİL SORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU 

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Merkezi Ortak Sınavının İngilizce soruları öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre, Milli Eğitim müfredatına ve kazanımlara uygundur ve sorular müfredata göre eşit olarak dağıtılmıştır. Okuduğunu anlama soruları ağırlıklı olmakla beraber, resim yorumlamaya dayalı ve tablo soruları da sınavda yer almaktadır. Sorular kazanımlara göre eşit olarak dağıtılmış ancak yapıları itibari ile uzun ve dikkat gerektiren sorulardır. Sorular dilbilgisi yapılarını anlama ve uygulama düzeyinde değil, daha çok okuduğunu anlama ve doğru çıkarım yapma becerisini ölçmektedir. Her sorunun anlaşılabilen bir bağlam içerisinde ve genellikle soru-cevap şeklinde düzenlenmesi soru kalitesinin yüksekliğini ortaya koymaktadır. Diğer bir dikkati çeken konu ise; sorular arasında olumsuzluk ifade eden soruların ve sıralama sorularının bu sınavda sorulmamış olmasıdır. Sınav genel olarak değerlendirildiğinde orta zorlukta bir sınav olduğu görülmektedir, 1 soru eleyici soru olarak öne çıkmaktadır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)