adscode
adscode

TEOG İkinci Günde Zorladı

Bugün gerçekleştirilen TEOG sınavının sorularını Bilfen İlköğretim Kurumları Bölüm Başkanları yorumladı.

TEOG İkinci Günde Zorladı
Sınavlar

FEN SINAVININ BİR SORUSU TÜM TEOG’A BEDEL
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın (TEOG) ikinci gününde öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce dersinden sınava girdiler. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce sorularının geçen yıla göre zorluk derecesinin yükseldiği sınavda, Fen ve Teknoloji dersinin bir sorusunun çok eleyici olduğu gözlendi. Bilfen İlköğretim Kurumları Bölüm Başkanları ikinci gün TEOG sınavını yorumladı…  

Bilfen Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Yasemin Dündar
FENDE SAYISAL DÜŞÜNME BECERİSİ ELEDİ

Fen ve Teknoloji soruları kazanımlara uygun olup soru dağılımı beklenildiği gibi olmuştur. Sınavın biyoloji kısmındaki sorular bilgi hâkimiyeti ile yorum becerisini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Dört kazanımı olan “Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji” konusu ile ilgili ilk kez soru sorulmuştur. Fizik kısmındaki sorular beklenildiği gibi deneysel ağırlıklı olup laboratuvarda dinamometre ile ölçüm yapan öğrencilere avantaj sağlamıştır. Sıvıların kaldırma kuvveti ile ilgili A kitapçığındaki 9. soru sınavdaki ayırt ediciliği ve zorluk düzeyi en yüksek soru olmuştur. Soruyu ancak hem bu konu ile ilgili kazanımı özümseyen hem de sayısal düşünme becerisi yüksek olan öğrenciler çözebilmiştir.

Bilfen İlköğretim Kurumları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Bölüm Başkanı Havva Güneş
İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK ZORLADI

2014-2015 TEOG-1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde sorulan sorular, müfredata ve kazanımlara uygundur. Sınav, çalışan ve çalışmayan öğrenciyi en iyi şekilde ayırt edecek nitelikte sorulardan oluşmaktadır. Sınavda dikkat çeken en önemli unsur, soruların seçeneklerinde kullanılan terimsel ifadelerin güçlük derecesinin beklenenin üstünde olmasıdır. Geçen seneki TEOG ile karşılaştırdığımızda zorluk derecesinin yükseldiği görülmüştür. 

Bilfen İlköğretim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı Çınla Sezgin:  
DİYALOG SORULARINI İYİ ÇÖZÜMLEYENLER İNGİLİZCE’DE KAZANIR 

TEOG İngilizce sınavında, kelimelerin anlamları; paragraf, okuma parçası veya diyaloglardan çıkarımlar yoluyla bulunabilecek nitelikte. Diyalog ağırlıklı özellikle Ünite 4’deki ifadelerin yer aldığı, diyalog tamamlama soruları gözlenmiştir. Boşluk doldurma sorularında, boşluktan önce veya sonra yazılan cümleler açıklayıcı ve cevabı bulmaya yöneliktedir. Diyalogları anlama ve uygun karşılığı veren ifadeyi bulma tarzı sorulara çokça rastlanmıştır. Her sene olduğu gibi bu sene de diyaloglarda kullanılan cümlelere uygun ifadeler sorulmuştur. Soru kalıplarının yer aldığı diyalog tamamlama sorularına yer verilmiştir. Geçen seneki 1. TEOG sınavında tablo sorusuna yer verilmişken bu seneki TEOG  sınavında tablo sorusu yerine görsellerin kullanıldığı sorulara yer verilmiştir. Kazanımları iyi tarayan bir sınav olmuş diyebiliriz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)