adscode
adscode

TEOG kaosu Meclis'e taşındı

TEOG kaosu Meclis'e taşındı
Eğitim
T.B.M.M. BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98’inci; TBMM İçtüzüğünün 96’ncı maddeleri uyarınca saygıyla talep ederim. 02/07/2014
 
 
      Prof. Dr. Aydın AYAYDIN
   İstanbul Milletvekili
 
2013 yılında Bakanlığınızca yapılan ve yaklaşık 1,2 milyon öğrencinin girdiği SBS sınavdaki hatalar zinciri üzerine tarafımca açılan dava sonucunda idari yargıda iptal edilmiştir. Ancak Bakanlığınız yargı kararını uygulamadı. 2014 yılında SBS’nin yerine getirilen TEOG Sınavında da tam bir skandal yaşanmıştır. İdari yargı TEOG sınavında yanlış 4 soru nedeniyle yürütmenin durdurulması kararını vermiştir. Bu çerçevede;
 
1- Geçen yıl yapılan SBS sınavına ilişkin idari yargı kararını uygulamayı düşünüyor musunuz? Bu kararı uygulamama gerekçeniz ve yasal dayanağınız nedir?
 
2- Başından beri SBS’nin iptal edileceği belli olmasına rağmen ve tüm uyarılarımıza karşın yanlış puan listesini düzeltmediniz ve yaklaşık 1,2 milyon öğrencinin, velilerinin mağduriyetine sebep oldunuz. İdari yargı kararı size ulaşmasına rağmen kararınızda direttiniz, gereğini yapmadınız. Kendinizi hukukun üstünde mi konumlandırıyor, yargının üzerinde bir makam da oturduğunuzu mu düşünüyorsunuz? 
 
3- 2014 yılında yapılan TEOG sınavında da skandallara imza atıldı. Düzenlediğim basın toplantısında sizleri bu yanlıştan dönün diye uyardım, benzer uyarılar basından da geldi ancak umursamadınız. Bunun sonucunda TEOG sınavı da idari yargıdan döndü. Bu idari yargı kararını uygulayacak mısınız? Yoksa SBS kararında yaptığınız gibi, TEOG kararını da hiçe mi sayacaksınız? TEOG sınavını da içinden çıkılmaz hale mi getireceksiniz?
 
4- 2013 ve 2014 yılında yapılan SBS ve TEOG sınavlarında yaptığınız skandal sınavlarla 2,5 milyon öğrenciye, milyonlarca veliye ızdırap çektirdiniz. Bu bağlamda, Bakanlık görevinden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?   

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    4 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (4)