adscode
adscode

TEOG mazeret sınavlarının ilk günkü oturumları tamamlandı

Bugün saat 09.00’da, TEOG kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen mazeret sınavına giren öğrenciler için ilk gün oturumları tamamlandı.

TEOG mazeret sınavlarının ilk günkü oturumları tamamlandı
Eğitim
28-29 Nisan’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında merkezi sınavlara girmeyen 8’inci sınıf öğrencileri için marezet sınavları düzenleniyor. İlk sınav Türkçe ile başladı.

Öğrenciler bugün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi. 8’inci sınıf öğrencileri yarın yapılacak oturumlarda ise fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil testleri çözecek. Sınavlar saat 09.00’da başlayacak ve 12.00’de sona erecek. İkinci gün oturumlarının da tamamlanmasının ardından mazeret sınavı soruları yarın saat 14.00’te açıklanacak.

Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları pazar günü yayınlanacak

Mazeret sınavlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları pazar günkü ikinci oturumun ardından, saat 14.00'ten sonra Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden açıklanacak.
Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler sınavlara katılmamış olarak değerlendirilecek. Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında, sınav adedi tam olarak alınacak.

Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunacak. Öğrenciler, ortak sınavlarda, e-Okul sisteminde kayıtlı olduğu zorunlu yabancı dil dersinden sorumlu olacak.
Mazeret sınavlarıyla bu yılki merkezi ortak sınavlar tamamlanmış olacak. Sınav sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)