adscode
adscode

TEOG Şampiyonları Belli Olmaya Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, bu yıl ortaokul 8. sınıflar için ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ikinci dönem sonuçları da açıklandı. Eğitim kurumları TEOG da tam puan alan birincilerini…

TEOG Şampiyonları Belli Olmaya Başladı
Sınavlar

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji ve Anafen öğrencisi Sevdenur Kurt ve Göktuğ Terzibaş, 700 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Sınav sonuçları açıklanması ile birlikte TEOG sınavından 700 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Sevdenur Kurt ve Göktuğ Terzibaş Mardin'in gururu oldu.

TEOG sınav sonuçlanması ardından Türkiye genelinde Atak koleji ve Anafen dershanelerinde okuyan 2 öğrencinin Türkiye birincisi olduğunu belirten Atak Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Boz, ortalama puanda da güzel bir başarı elde eden Atak koleji ve Anafen Dershanesi 2 öğrencisi olan Sevdenur Kurt ve Göktuğ Terzibaş Mardin'in gururu olduğunu söyledi.

Bu yıl Türkiye genelinde 8.sınıfların girmiş olduğu TEOG-2 sınavında Atak Koleji ve Anafen Dershanesi öğrencileri artık geleneksel hale gelmiş başarı seviyesini bu senede taçlandırdıklarını belirten Atak Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Boz, "Her sene eğitim öğretim başarısını bir kaç kademe artıran Atak Koleji ve Anafen Dershanesi hem Türkiye hem de dünya dereceleri elde etmeye devam ediyor. Mardin'in zeki evlatlarının hak ettiği eğitim-öğretimi vermekten gurur duyuyoruz. Bizim için senelerdir başarı ölçümüz Türkiye dereceleridir. Mardin'deki çoğu dereceleri zaten elde ediyoruz. Bu sene bizim için daha anlamlı. 2 öğrencimiz tam puan alarak başarılarımızı taçlandırmışlardır. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum." dedi

 Anafen Dershanesi Müdürü Fatih Aydurmuş ise "Bu yıl TEOG sınavında hem Anafen Dershanesi'nde hem de Atak kolejinde eğitim gören öğrencilerimizin bu başarısı dershanelerin ve özel okulların kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

FATİH KOLEJİ'NDEN 13 TÜRKİYE BİRİNCİSİ
28-29 Nisan tarihlerinde altı temel dersten yapılan TEOG sınavında 5 Fatih Koleji öğrencisi 500 Tam Puan alarak Türkiye Birincisi oldu.

Türkiye için Dünya ile yarışıyor" mottosuyla; düşünen, sorgulayan, çözümleyen nesiller yetiştirerek eğitimin nabzını tutan Fatih Koleji öğrencileri TEOG Sınavı'nda bütün soruları doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attı.

1 milyon 271 bin 273 öğrencinin, yurtiçi ve yurtdışı 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda ve 91 bin 8 sınıfta yapılan TEOG'un bu yıl da Fatih'i Fatih Koleji öğrencileri oldu.   Darıca Fatih Koleji öğrencisi Melike Serra Kocaman, Beykent Fatih Koleji Ömer Erdinç YAĞMURLU, Serdivan Fatih Koleji Öğrencisi Zeynep Reyyan ERDEM, Silivri Fatih Koleji Öğrencisi Ceyda Alp ve Sıdıka Beyza Çalışkan, Tekirdağ Fatih Koleji Öğrencisi Muhammed Emir İnce, Taha Bilgiç, Ümmü Gülsüm Ergin, Ahmet Seha Alpsoy,  Fatih İstanbul Koleji Öğrencisi Mert Alp Kayalar, Başak Fatih Koleji Öğrencisi Rabia Olcay, Halklalı Fatih Koleji Öğrencisi Aybike Denizmen de tüm soruları cevaplandırarak TEOG Sınıvı'nda 500 Tam Puan aldı.

Serdivan Fatih Koleji Öğrencisi Zeynep Reyyan ERDEM, "Biz hazırlanırken her zaman yanımızda olup destek veren öğretmenlerim ve aileme teşekkür ederim. Düzenli ve sistemli bir biçimde sınava hazırlanmaya gayet gösterdim. Tam puan aldığım için mutluyum." dedi.

Ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda kazandığı başarılar ile alanında marka olan Fatih Koleji öğrencileri bugüne kadar 10 Türkiye birincisi, 9 Türkiye ikincisi ve 10 Türkiye üçüncüsü ile hem üniversite sınavlarında hem de liselere giriş sınavlarında büyük başarılar elde etmeye devam ediyor.




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk kez uygulamaya sokulan TEOG sınavına Feza Berk Koleji öğrencisi İkranur Baba soruların tamamını doğru yaparak Türkiye şampiyonu oldu.

Elde ettiği başarıda okul öğretmenlerinin yanı sıra dershane öğretmenlerinin de katkısının çok büyük olduğunu kaydeden İkranur Baba, “Bütün soruları doğru yaparak Türkiye Şampiyonu olduğumdan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyım. İnanın bu başarılar kolay elde edilmedi. Bu başarının arkasında etütler, kurslar ve yoğun bir ofis çalışması var. Tüm bu çalışmalar esnasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen anne şefkati sıcaklığında ilgilenen öğretmenlerim vardı. Bu başarıyı hem okul öğretmenlerime hem de Sakarya Dershanesi öğretmenlerime armağan ediyorum.” dedi.

Feza Berk Koleji Müdürü Mevlüt Tabak ise hiçbir başarının tesadüfî olmadığını hatırlatıp, “Samsun için Türkiye ile Türkiye için dünya ile yarışıyoruz sloganı ile eğitim veriyoruz. Bu bağlamda sayısız ulusal ve uluslar arası yarışmalarda ve projelerde sayısız dereceler elde ettik. Bu sene de ikinci TEOG sınavından öğrencimiz İkranur Baba tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye Şampiyonluğu elde etti. Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Başarıda emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. Aynı zamanda bu başarının Feza Eğitim Kurumları ailesine, Samsunumuza ve dershanesine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)