adscode
adscode

'TEOG Sınav Sonuçlarında Sayısal Veriler Neden Paylaşılmadı?'

2013 yılında ilk kez yapılan TEOG sınavında hatalı soruların iptal edilmesi üzerine sonuçların yanlış hesaplandığına dair itirazlar sürüyor.Veliler bu konuda MEB'den istatiki değerlendirmeleri kamuoyuyla…

'TEOG Sınav Sonuçlarında Sayısal Veriler Neden Paylaşılmadı?'
MEB
''Sayın Abbas Güçlü,

Ben Türk Eğitim sistemi içinden bir öğretmen ve 8.sınıf öğrencisi olan bir veli olarak bu konu hakkında sizinde yapabileceğiz bir şeyler olduğunu düşünerek bazı konuları paylaşmak istedim.Bu sene ilk defa uygulanan TEOG sınavının ne kadar yanlış , adaletsiz ve uygulanması gerçekçi olmayan bir sınav olduğunun herkes farkındadır. Sınavın her aşaması (hazırlanması, uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesi ) hatalarla doludur.
Hazırlanan sınavda 4 yanlış soru çıkmıştır. Bu hesaplamaları etkilenmektedir. Sınav sırasında da çocuklarımızın kafasını karıştırmakta ve olumsuz etkilemektedir.
Sonuçlar çok geç açıklanmıştır.Açıklamalar bireysel olarak yapılmış , hiç bir istatistiki bilgi kamuoyuyla paylaşılmamıştır.
Özel okullar ve bazı devlet okulları Teog sınavları dışındaki notları gereğinden fazla şişirerek adaletsiz ve gerçekci olmayan bir  ortam oluşturmuştur.



Bizim çocuklarımızın okullarındaki gibi gerçekçi notlar veren okulların öğrencilerine  şans bırakmamaktadır.
Sistemde acilen değişiklik ve düzeltme ya da hükümetin tabiriyle düzenleme yapılmalıdır. Şu aşama da ne yapmamız  gerektiğini bilmiyoruz kimi kime nereye şikayet etmeliyiz. Sesimizi duyurmak için ne yapmalıyız.lütfen yardımcı olunuz. cevap bekliyoruz.iyi çalışmalar...''

TEOG'da Hatalı Sonuçlara İtirazlar Sürüyor

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)