adscode
adscode

TEOG sınavı ile ilgili inanılmaz skandal

TEOG sınav sonuçlarını teşeron işçilerin değerlendirdiği iddia edildi. Uzman personeller tarafından yapılması gereken işler taşeron işçilere yaptırılmış.

TEOG sınavı ile ilgili inanılmaz skandal
Sınavlar
TEOG sınavının taşeron işçiler tarafından değerlendirildiği iddia edildi. İddiayı ortaya atan Sözcü Gazetesi, uzman personellerin yapması gereken işin taşeron işçilere yaptırıldığını dile getirdi.

Sözcü gazetesinde çıkan habere göre taşeron işçiler, sınav sorularını basıyor, paketliyor ve sınav sonrasında değerlendirmesini yapıyor. Uzman personeller tarafından yapılması gereken işler yardımcı personel olarak işe alınan taşeron işçilere yaptırılmış. 

SKANDAL İŞÇİLERİN ÇIKARILMASIYLA ORTAYA ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı sınavların sorularının hazırlandığı, basıldığı ve sınav kağıtlarının değerlendirmeye alındığı Gölbaşı tesislerinde, neredeyse tüm işlerin taşeron olarak çalıştırıldığı öne sürüldü. Skandal, Milli Eğitim Bakanlığının 28 Haziran’da 48 işçinin sözleşmelerini sonlandırması ile açığa çıktı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taştan’ın verdiği bilgiler şöyle:
“Milli Eğitim Bakanlığı yapacağı sınavlar öncesi sınav sorularının hazırlandığı tesise görevli personeli alıyor ve dış dünya ile iletişimini kesiyor. Testlerde yanlış okumalarda ve seçmeli derslerin notları girilemediği için yanlış hesaplamalar yapılmıştı. Okul müdürleri puanları kendileri girmek zorunda kalmıştı.

TAŞERON İŞÇİLER SINAV SONRASINDA DEĞERLENDİRME YAPIYOR

Personel kapalı bölüme geçtikten sonra, dışarıda kalan bir komisyon tarafından sorular hazırlanıyor ve kapalı bölümdeki personele teslim ediliyor. Yani soruları hazırlayan ve gören komisyon dışarıda kalıyor. Yaklaşık bir ay süren bu kapalı çalışmada taşeron işçiler, sınav sorularını basıyor, paketliyor ve sınav sonrasında değerlendirmesini yapıyor. Uzman personeller tarafından yapılması gereken işler yardımcı personel olarak işe alınan taşeron işçilere yaptırılıyor.

MÜFETTİŞLER GELİRSE 'TEMİZLİKÇİYİZ' DEYİN

Müfettişler tarafından yapılan teftişlerden önce taşeron işçiler yöneticiler tarafından toplanıyor ve sorarlarsa “getir götür işlerini yapıyoruz, temizlikçiyiz” şeklinde cevap verin diye tembihleniyorlar.

Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçları bu işçiler tarafından okunuyor. Taşeron işçiler çalışırken yanlarında mutlaka uzman personel bulunması gerekirken çoğu zaman bu uzmanların olmadığı tespit edildi. Optik okuyucuların okumadığı, komisyonların birebir elde okuması gereken bazı cevap kağıtlarını taşeron işçilerin okudukları, optik formların bazı bölümlerinin karalanması ya da çizilmesi sonucunda makinalar tarafından zaman zaman okunamadığı bunların karalanmış bölümlerinin kesilerek komisyon tarafından okunması gerekirken taşeron işçiler tarafından okutulduğu iddialar arasında yer alıyor.

29-30 Nisan 2015 tarihinde yapılan son TEOG sınavının soruları basılırken sınav sorularının sızdırıldığına dair ihbar alınmış, tüm personelin telefonları toplatılmış ve birimde aramalar yapılmıştı. Taşeron işçilerin bu merkezde asıl işi yaptıkları mahkemeye sunulan bilirkişi raporu ile kesinleşti”

memurhaber.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)