adscode
adscode

TEOG Sınavı öncesi ortaokul öğrencilerine sınav kaygısını azaltmanın yolları

Haymana Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşan TEOG Sınavı öncesi ilçe genelindeki tüm ortaokul 8.sınıf öğrencilerini toplayarak, “Sınav Kaygısı, Gelecek ve Başarı” üzerine bilgilendirme toplantısı ile ilçedeki…

TEOG Sınavı öncesi ortaokul öğrencilerine sınav kaygısını azaltmanın yolları
Etkinlikler
Haymana Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşan TEOG Sınavı öncesi ilçe genelindeki tüm ortaokul 8.sınıf öğrencilerini toplayarak, “Sınav Kaygısı, Gelecek ve Başarı” üzerine bilgilendirme toplantısı ile ilçedeki ortaöğretim kurumlarının tanıtımını yaptı. Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Şube Müdürü Levent Koç, ortaokul müdürleri ile rehber öğretmenler de katıldılar. 

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Şube Müdürü Levent Koç’un açılış konuşmasını yaptı. Şube Müdürü, konuşmasında programın içeriğini ve amacını “sizleri burada toplamamızın amacı, TEOG sınavı öncesinde sizlere rehberlik etmek, sınav stresiyle baş edebilmenizi sağlamak ve bu sınavın sizin geleceğiniz için anlamını, önemini göstermektir. Tüm liselerimiz, fiziki açıdan Ankara’nın merkezindeki liselerden farksızdır, buradaki toplantı sonrasında yapılacak olan okul ziyaretlerinde de bunu kendi gözlerinizle görme fırsatınız olacak. Sloganımız ‘iyi bir lise, iyi bir gelecek’tir.  İyi bir gelecek için lütfen eba veri sisteminden bol bol soru çözünüz.” sözleriyle açıkladı.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, öğrencilere hitap etti. Konuşmasının başında toplantının planlanmasında ve gerçekleşmesinde emeği geçen Şube Müdürü Levent Koç ile okul müdürlerine ve rehber öğretmenlere teşekkür ettikten sonra, öğrenciler için yapılan çalışmalardan ve TEOG sınavının öneminden bahsetti; “sizlerin eğitimi ve başarısı için Milli Eğitim olarak her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu yıl Nisan ayında yapılacak ikinci TEOG sınavını da hesaba katarak söylüyorum,  şurada 5 aylık bir süreniz var.  Emek vermeden başarıya ulaşılamaz, hiçbir emek de karşılıksız kalmaz. Bu sürede yapacağınız çalışmalarla iyi puan almanız, başarıyı yakalamanız mümkün” dedi. Geçmiş yıllarda Haymana’daki ortaokullarda okuyup merkezi sistem sınavlarında başarı gösteren öğrencilerin nasıl başarılı olduğundan, şimdi okudukları okullardan ve ismi gururla ve başarı ile anılan Haymanalılardan örnekler verdiği konuşmasını; “Biz size güveniyoruz. Siz de kendinize güvenir ve çalışırsanız başarı gelecek, gelecek sizlere daha güzel olacaktır.” diyerek sonlandırdı.    

Çaldağ Ortaokulu Rehber Öğretmeni Damla Polatel de TEOG sınavı, sınav kaygısı ve ders çalışma teknikleri konulu bir sunum yaptı.

Toplantı, dış mahallelerden(köylerden) gelen öğrencilerin ilçe merkezindeki okulları tanıma ziyaretleri, bu okulların pansiyonlarında öğrencilere öğle yemeği ikramıyla devam etti. Moral ve motivasyonları yükselmiş, sınav kaygısından biraz da olsa arınmış bir şekilde büyük bir merakla ilçedeki liseleri ziyaret eden, ortaöğretim kurumu müdürlerinden okulların tanıtımını dinleyip okulun bölümlerini gezen 8. sınıf öğrencileri, kararlı bir şekilde başarı için öğretmenlerine ve birbirlerine söz vererek  heyecanla mahallelerine(köylerine) döndüler.
 
Müdürlerle TEOG’da Başarı ve Sınav Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Aynı gün Milli Eğitim Müdürlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş başkanlığında ortaokul müdürleriyle okul başarısı, Yetiştirme Destekleme Kursları(DYK),  TEOG Sınav Güvenliği konularında toplantı yapıldı.
Toplantıda açılan DYK’larının durumu, her okulun son üç yıldaki TEOG verileri paylaşıldı, her okulun kendi özel şartları içerisinde geçmiş yıllardan nasıl daha iyi olabileceği, hedefleri tartışıldı, 23-24 Kasım’da yapılacak TEOG sınavında alınması gereken güvenlik tedbirleri değerlendirildi.
 
Milli Eğitim Müdürü Yurtdaş, önümüzdeki günlerde benzer çalışmanın üniversite sınavına girecek lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak da yapılacağını, Kasım-Aralık aylarında öğrencilere Ankara’daki üniversitelere tanıtım gezileri düzenleneceğini belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)