adscode
adscode

TEOG Sonrası Uzmanından 6 Kritik Öneri

TEOG Sonrası Eğitimcilerin Tavsiyesi:Çocuğunuzu Başkalarıyla Kıyaslamayın!

TEOG Sonrası Uzmanından 6 Kritik Öneri
Sınavlar
Sekizinci sınıf öğrencilerini terleten TEOG’un ilk yarıyıl sınavları bitti. 

ERA Kolejleri PDR Bölüm Başkanı Gülçin Aşkın Çetin, 1 milyon 287 binin üzerinde öğrencinin katıldığı sınavın ardından, ebeveynlere çocuklarının kaygılarını azaltmak için tavsiyeler verdi. Çetin, anne babaların yapıcı olması gerektiğine işaret ediyor.

Sevgi ve Desteğinizi Hissettirin: Sınav sonrası, çocuğun kaygı durumunu azaltmak ve önündeki bir diğer sınava motive etmek için ebeveynler öncelikle sınav sonucu ne olursa olsun çocuklarına destek vermeli. Onları sevdiğinizi söyleyin ve hayatınızın en değerli varlıkları olduklarını hissettirin.

Çabasını Takdir Edin, Motivasyonunu Yükseltin: Çocuğunuzun duygu durumunu olumlu yönde değiştirmek için beraber yemeğe çıkabilir, sinemaya, tiyatroya veya sevdiği bir etkinliğe katılabilirsiniz. Verdiği emekler için onu ödüllendirmeniz, çocuğun diğer sınavlar için motivasyonunu artıracak ve sizi yanında hissetmesine yardımcı olacaktır.

Sınavlar Hakkında Doğru Bakış Açısı Geliştirmesine Destek Olun: Sınavlar hayatın bir parçasıdır. Sınavdan düşük not alınması sadece çocuğunuzun konu hakkında akademik bilgiyi yeterince biriktiremediği anlamına gelir. Çocuğunuza düşük notların ya da yüksek notların gerçek anlamını anlatın. Onların eksilerini ve artılarını masaya koyarak dürüst ve objektif değerlendirmeler yapın. Ayrıca sınavlar konusunda gereksiz beklentilere girilmemesi de önemlidir.

Evde Huzurlu Bir Ortam Yaratın: Çocuğunuz sınav sonrasında duygusal veya kaygılı olabilir. Çocuğunuzun kardeşleri veya evdeki herhangi bir birey ile tartışmaya, çekişmeye girmemesine özen gösterin.

Kıyaslamalardan Kaçının: Anneler ve babalar, çocuklarını başkaları ile kıyaslamaktan kaçınmalı. “Ayşe’nin sınavı iyi geçmiş, sorular kolaymış” ya da “Ahmet’in sınavı çok iyi geçmiş ama zaten çok çalışıyordu” gibi belki de çocuğunuzu motive etmek için kullandığınız ifadeler, tam tersine onun moralini bozacaktır. Çocuğunuzun sınav sonuçlarını ve çalışma davranışlarını başkalarıyla karşılaştırmamaya özen gösterin.

Geçmişe Değil Geleceğe Odaklanın: Son olarak sınavları değerlendirirken bu zamana kadar “Neyi Yapmadık”, “Neden başarısız olduk” sorularına odaklanmak yerine, çocuğunuz ile birlikte ikinci sınavda daha verimli olmak için “Ne Yapmalıyız”, “Nasıl daha başarılı oluruz” sorularına öncelik vermek motive edici olacaktır. Çocuklarının iyi yetişmesi için büyük emek veren anne babalar, tüm yorum ve yönlendirmelerinde yapıcı olmaya önem vermeli. Unutmayın ki sınavlar çocuğunuzun kişiliğinin değerlendirilmesi değil, sınava giren bireyin bilgi birikiminin değerlendirilmesidir.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)