adscode
adscode

TEOG Tarih Sorusuna İtiraz Dilekçesi

TEOG-II Sınavı T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı1. sorusu Selanik’le ilgili sosyal-kültürel gruplandırma sorusunun iptal istemiyle T. C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme…

TEOG Tarih Sorusuna İtiraz Dilekçesi
Sınavlar
                                                                                                                                     


                              28.04.2016
 
T. C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne
                                                                                                                      Ankara
 
28.04.2016 tarihli TEOG-II Sınavı T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı1. sorusu Selanik’le ilgili sosyal-kültürel gruplandırma sorusunun iptal edilmesi gerekiyor. Çünkü MEB kitabında “Ekonomik ve kültürel canlılığın hâkim olduğu Selanik’te çeşitli dinlerden ve milletlerden insanlar bir arada yaşıyorlardı.” cümlesinde kültürel canlılığın sebebi çok uluslu yapıya bağlanmıştır. Ayrıca MEB tarafından onaylı birçok yardımcı kaynakta da “Selanik’te farklı milletlerin bir arada yaşaması şehirde zengin bir kültürel ortamın oluşmasını sağlamıştır.” veya “Çok uluslu yapı dil, inanç, gelenek ve görenekler bakımından zengin bir kültürel yapının oluşmasına ortam hazırlamıştır.” cümleleri geçmektedir. Diğer öncüllerde ise basın-yayın ve fikir akımlarının şehirdeki etkisinden bahsedilmektedir. Sosyal alan toplumsal konulardan bahseder ki fikir akımları toplumun birliğini bozarak ayaklanmalarına sebep olmuş, basın ve yayın organları da toplumda güncel konuları işler. Bu nedenle asıl doğru cevabın ‘c’ olmalı veya sorunun iptal edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca 26 Kasım 2016 Tarihinde yapılan 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. MERKEZİ ORTAK SINAVI 1. Sorusu aşağıdaki gibidir ve MEB tarafından yayınlanan cevap anahtarında B şıkkı doğru cevap olarak verilmiştir. Dolayısı ile bu sınavda farklı milletlerin bir arada yaşaması öğretmen kılavuz ve öğrenci ders kitaplarında belirtildiği gibi Kültürel farklılık olarak değerlendirilmiştir.




28 Nisan 2016 tarihli 8. SINIF 2. DÖNEM T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 1. Soru aşağıda paylaşılmakta ve MEB tarafından ilan edilen cevap anahtarın da  B seçeneği doğru cevap olarak verilerek,  farklı milletlerin bir arada yaşaması öğretmen kılavuz, öğrenci ders kitapları ve bir önceki yıl sorulan sorunun aksine sosyal özellik olarak hatalı şekilde anlam yüklenmiştir.




Bu sebeplerden dolayı 28 Nisan 2016 tarihli 8. SINIF 2. DÖNEM T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 1. Sorusunun tekrar incelenilerek, hiçbir öğrencinin hak mağduriyeti yaşamaması adına ivedikle iptali yönünde karar verilmesini tarafınızdan,
Saygılarımla arz ederim.

 Özel Antalya Yeditepe Konyaaltı Ortaokul
 Eğitim Programları ve Ölçme Değerlendirme Uzmanı
                       Selda YILMAZ
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)