adscode
adscode

TEOG ve LYS’de kayıt işkencesi!

TEOG Maratonu’nda tercih ve kayıt takvimi belli oldu.

TEOG ve LYS’de kayıt işkencesi!
Milliyet Diyalog
 LYS’de ise önümüzdeki iki hafta sonu sınavlar var, sonuçlar da 11 Temmuz’da açıklanacak. Velileri, yaz boyunca zor günler bekliyor. Hem üniversitelere hem de liselere girişte tercih ve kayıt süreci eylül sonuna kadar devam edecek.

Görünen o ki, liselere kayıtta, devlet okulları ile özel okullar arasında yine yoğun gel-git’ler yaşanacak ve kayıtlar okullar açılıncaya kadar devam edecek. Hatta nakiller nedeniyle, okul açıldıktan sonra da uzun süre devam edecek Keşke, liselere girişte de, üniversiteye girişte olduğu gibi merkezi yerleştirme yapılsaydı da, aşağıdaki takvim karmaşası ortaya çıkmasaydı…

Liselere giriş

Liselere kayıtta, bir tarafa kayıt yaptıran, öte tarafa, yani özellere kayıt yaptıran devlete kayıt yaptıramaz kuralının iyi işlemediğini, önceki yıllarda çok gördük ve görünen o ki, bunu önleyecek bir yaptırım, bu yıl da söz konusu değil. İşte yeni kayıt dönemine yönelik ayrıntılar:

- Devlet liselerine yerleştirmeye esas alınacak puanlar, 30 Haziran’da açıklanacak. 14-24 Temmuz arasında ise liselere tercihler alınacak. Bu yıl, 25 okul tercih hakkı verilecek.

- Kolejlerin kayıt işlemleri 30 Haziran-13 Temmuz’da yapılacak. Sonuçlar, 11 Ağustos’ta ilan edilecek.

- Liselere yerleştirme işlemleri, Yerleştirme Puanı YEP üstünlüğüne, tercih önceliği, okul kontenjanı esasına göre yapılacak.

- Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)