adscode
adscode

TEOG ve YGS Yüz Binlerce Adaya Hayal Kırıklığı Yaşıyor! Peki Kabahatlisi Kim?

​Her sınav sonrasında sevinenin on katı üzülen var. TEOG'da 120 sorunun 119'unu yapan ve YGS'de ilk bine girenler bile mutsuz.

TEOG ve YGS Yüz Binlerce Adaya Hayal Kırıklığı Yaşıyor! Peki Kabahatlisi Kim?
Günün Yazısı
Çünkü biri Robert'e, diğeri GS Hukuk'a giremeyecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Peki ya diğerleri?..

Ülkemizdeki öğrenci ve velileri mutsuz etmek için bir sistem yaratın denilseydi, herhalde bundan daha ustaca bir senaryo olmazdı!

Giriş sınavları öylesine sistematik kurgulanmış ki, herkes hipnotize edilmiş gibi peşinden koşuyor, mutsuz olduğunda da kabahati onlarda değil kendinde arıyor.
Oysa ortada tek sorumlu var o da sistem.
Niye mi?
İşte cevabı:

. Adil değil çünkü tavşanla kaplumbağa aynı sınavda yarıştırılıyor. Şırnak Lisesi ve meslek lisesi mezunlarıyla, Robert, GS, Fen lisesi mezunları aynı sınava giriyor.
. Güvenilir değil çünkü sorular sürekli dışarı sızdırılıyor ya da yanlış!
. Ölçme değerlendirme özelliğine sahip değil çünkü yanlışlar bile doğru kabul ediliyor. Aynı puanda müthiş. Yığılmalar oluyor.
. Şeffaf değil, çünkü okul ve illerin başarı sıraları açıklanmıyor.Şampiyonlar saklanıyor.
. Eşit koşullarda yarış yok çünkü parası olan avantaj sağlıyor. Dershaneye ya da benzeri kurumlara ve ya özel ders alanlar çok daha avantajlı duruma geliyor.
Yukarıdaki maddelere daha onlarcasını ekleyebiliriz. Çünkü, giriş sınavlarının elle tutulur bir yanı ve adaya, eğitim sistemimize, ülkeye bir yararı yok.
Akademik başarı yerlerde sürünüyor, sınavlar için harcanan milyarlar havaya gidiyor, yaşanmayan çocukluk ve gençlik yılları bir daha gelmeyecek, Mutlu olan da yok gibi, peki o zaman bu kıyasıya yarış niye.

Ne olur artık kendimizi kandırmayalı. Bu sistemden hiç kimse memnun değilse, Nasıl oluyor da hala güçlenerek ayakta duruyor?..

Eleştirmek kolay da, peki bu sistemin yerine ne öneriyorsunuz diyenlere de, bir çift sözümüz var:

Yeter ki istensin gerisi gelir...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)