adscode
adscode

TEOG Yerleştirme Puanına Göre; Doğru Okul Seçimi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem TEOG sonuçları açıklandı.

TEOG Yerleştirme Puanına Göre; Doğru Okul Seçimi
Sınavlar

Öğrenciler, tüm yıl boyunca TEOG sınavlarına hazırlandı, şimdi ise gelecekleri için en doğru kararı verme zamanı. Peki, geleceklerine etki edecek okul seçimine nasıl karar vermek gerekiyor?



1.185.328 öğrencinin katıldığı ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının sonuçları, “e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi”nden duyuruldu. TEOG sonuçlarını heyecanla bekleyen öğrenciler, iyi bir lisede eğitim görmek için tercihte bulunacaklar. ide okulları TEOG birimi, öğrencilerin gelecekleri için en doğru tercihi yapmaları adına hem öğrencilere hem de anne babalara, TEOG puanlaması ve okul seçiminde dikkat etmeleri gereken konularla ilgili ipuçları verdi.

Tercih Dönemi Ne Zaman Başlayacak?
Öğrenciler, Haziran - Temmuz 2017 tarihleri arasında lise için tercihlerini yapmaya başlayacaklar. Aileler tercihleri, eokul.meb.gov.tr adresinden yapılabileciği gibi öğrencinin mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

TEOG sonuçlarına göre sıralama yapacak olan öğrenciler, tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabiliyor. Ancak, 'özel okula kayıt yaptırdım' tercihini işaretleyenlere okul tercih ekranı açılmayacak. Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar da tercih sistemine dahil edilmeyecek.

Yerleştirme işlemleri, öğrencilerin YEP üstünlüğü, tercih önceliği ve okul kontenjanına göre yapılacak, yerleştirme sonuçlarının ilanı ve kesin kayıtlar ise Ağustos'da açıklanacak. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenerek, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

TEOG Puanı Nasıl Hesaplanıyor?
Liseye girişte, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) dikkate alınıyor. YEP için öncelikle öğrencilerin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanıyor.

YEP hesaplanırken öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile 8'inci sınıf AOSP'si toplanıyor. Elde edilen toplam puan da ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde ediliyor.
Puanlama, 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Teog Yerleştirme Puanına Göre Doğru Seçim Nasıl Yapılmalı?
Sınavlarla geçen koca bir yılı geride bırakırken, hem öğrencilerin hem de anne babaların aklındaki soru hangi okulu tercih edecekleri yönünde oluyor. Okul seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerin başında ise, akademik başarıya ek olarak öğrencinin kendi yeteneklerini keşfetmesi ve o alana doğru bir şekilde yönlendirilmesi geliyor.


Lise, yükseköğrenime geçiş kararının verildiği önemli bir dönem. Bu nedenle, 8. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrencilerin önce hangi tür liseyi seçeceklerine karar vermeleri gerekiyor. 500 tam puan üzerinden aldıkları TEOG yerleştirme puanına göre özel ya da devlet okulu seçeneklerini sıralayarak, kendi kariyer ve eğitim olanaklarına göre başvuru yapabilirler. Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler ise, tercihlerini IB programı uygulayan okullardan yana kullanabilir.



Deneyimli Eğitim Kadrosu

Şu bir gerçek ki, eğitim hayatının en büyük biçimlendirici faktörü öğretmenlerdir. Bu nedenle, okul seçiminde bulunurken, mutlaka eğitim kadrosu göz önünde bulundurulmalıdır. Öğretmenler bir yandan eğitmen fonksiyonunu icra ederken diğer yandan birer yönlendirici, mentor olarak çocuklarınızın kendi becerilerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmalıdır.



Lise Hayatı Boyunca Danışmanlık

Lise dönemi, öğrencinin kendini daha çok tanıdığı ve yetenekleri doğrultusunda kariyer planlaması yaptığı bir dönem. Bu dönemde danışman öğretmenlerin, akademik, sosyal ve duygusal açıdan öğrencinin gelişimini takip ederek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru mesleki eğilimlere yönlendirmesi gerekiyor.



Yurt Dışında Öğrenim Görmeye Hazır Öğrenciler

Liseden sonra eğitimine yurt dışında devam etmek öğrenciler, sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki üniversitelerde öğrenim görebilecekleri nitelikte eğitim içeriğine sahip bir okul tercih etmelidir. Bu öğrencilere yönelik hazırlanan yoğun İngilizce programı ve yüksek akademik standartlarıyla tanınan IB Diploma programı öğrenciyi yurt dışına en iyi şekilde hazırlıyor.



ide okulları, Doğru Yönlendirme ile Öğrenciye Destek Oluyor



ide okulları, YGS/LYS için 9. sınıftan itibaren düzenli ve sistemli bir çalışma ortamı sunarak yoğunlaştırılmış programlar ile öğrencilerin eksik oldukları kazanımlarına yönelik takviyelerde bulunuyor. Çocuğunuzun çok iyi bir eğitim almasının yanı sıra kariyer ve üniversite seçiminde de öğrenciye destek veriyor. Bu süreçte Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü ile Üniversite Danışmanlık Bölümü tarafından, 9. ve 10. sınıflarda öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri için envarter uygulanması yapılıyor, doğru meslek ve üniversite seçimi için kariyer günleri düzenleniyor. ide okulları, tüm lise hayatı boyunca gelişimleri takip edilen öğrencileri en doğru şekilde yönlendiriyor.





ide okulları deneyiminin detayları için: www.ideokullari.com.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)