adscode
adscode

TEOG'a 3-4 Gün Kala Önemli Uyarılar

TEOG’a sayılı günler kala Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörlüğü sınavlara girecek 8. sınıf öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu:

TEOG'a 3-4 Gün Kala Önemli Uyarılar
Sınavlar
TEOG’A 3-4 GÜN KALA ÖNERİLERİ;


    Öncelikle sınavların öğrendiklerimizi ne kadar özümsediğimizi ölçen bir değerlendirme olduğunu unutmamalı, sınavı kişiliğimizin bir değerlendirmesi olarak algılamamalıyız.
    Ortak sınavlara yönelik olumlu tutumumuzu sürdürmeli, motivasyonumuzu yüksek tutmalıyız. En önemlisi kendimize güvenmeli ve başaracağımıza inanmalıyız.
    Sınavdan önceki günleri, rutin bir günümüzden farklı yaşamamaya özen göstermeliyiz.
    Sınavdan önceki günü fiziksel olarak çok yorulmayacağımız aktivitelerle geçirebilir, ailemiz ya da arkadaşlarımızla keyifli etkinliklerde bulunabiliriz.
    Sakatlanmaya, yaralanmaya yol açabilecek ağır sporlardan ve bedensel hareketlerden uzak durmalıyız.
    Beslenme düzenimize dikkat etmeliyiz, çünkü vücut direncinin düşmesi halinde çalışma isteği ve gücü azalacaktır. Sınav sabahı kahvaltı yapmaya çalışmalı, kahvaltımızda normalde yediğimiz besinleri tüketmeli, özellikle yağlı ve asitli gıdalardan uzak durmalıyız.
    Sınavdan önceki akşamlar 22.30-23.00 civarında yatıp, sabah 6.30-7.30 civarında kalkmaya dikkat etmeliyiz.
    Sınav günü rahat kıyafetleri tercih etmeliyiz.
    Kendimizi, başarımızı başkalarıyla kıyaslamamalı; motivasyonumuzu bozacak etkinliklerden ve konuşmalardan uzak durmalıyız.
    Sınav öncesinde ya da sınav anında kaygılanırsak kaygımızı kontrol edebileceğimizi unutmamalıyız. Olumlu düşünüp nefes egzersizleri ile sakinleşmeli ve sınavımıza kaldığımız yerden devam etmeliyiz.
    Bugüne kadar en iyi yaptığımız denemelerde hangi teknikleri kullandıysak bu sınavlarda da aynılarını kullanmalıyız.
    Sorulara ön yargılı yaklaşmamalı, sorularla inatlaşmamalıyız.
    Turlama yöntemini mutlaka kullanmalıyız. Koyu renkle yazılmış, altı çizili, olumsuz ifadeli sorularda dikkatli olmalıyız.
    Sınavdan bir gün önce çalışmayı önermiyoruz. Ancak kafanıza takılan bir şey varsa açıp bakabilir, süreli veya süresiz bir TEOG denemesi çözebilirsiniz. Öğleden sonra çalışmayı bırakıp dinlenmeliyiz.
    Sınav oturumları arasında soruları arkadaşlarımızla kritik etmemeli, bu durumun diğer oturumlarda gireceğimiz sınavları olumsuz etkileyebileceğini unutmamalıyız.
    Son olarak 27-28 Nisan’da gireceğiniz sınavların okulunuzda, arkadaşlarınızla yıl içerisinde olduğunuz sınavların bir benzeri olduğunu unutmayınız. 
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları olarak TEOG’a girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz.

 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)