adscode
adscode

TEOG'a alternatif 3 model bir arada

TEOG'un yerine konuşulan üç modeli birleştiren MEB, sistemin son halini Bakanlar Kurulu'na sunacak.

TEOG'a alternatif 3 model bir arada
Eğitim
Yeni sistemde, belirlenecek kategorilerdeki liselerden birinin yapacağı sınavın aynı düzeydeki liselerde geçerli olabilmesi tartışılıyor
 
Milli eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçişte puan olarak kullanılacak ya da geçişte kullanılmayacak, ancak "hormonlu notların" önüne geçecek herhangi bir merkezi sınavı planlanmadığını açıkladı. TEOG yerine geçecek sistem için oluşturulan çalışma grubunda öne çıkan, "sadece yüzde 10'luk başarılı öğrenci dilimine sınav" fikri rafa kaldırıldı. Bu kapsamda Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı ve "her lisenin kendi sınavını yapması, ortaokul sertifikasyon sistemi ve ortaokul bazlı yerleştirme"yi içeren üç formülü birleştirme yoluna giden bakanlık, Bakanlar Kurulu için hazırlanacak sunumu da bu hatlarda şekillendirdi. Yeni sistem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunacak.
 
Bu yıl sadece 8. sınıf
 
Yeni modelde fen lisesi, sosyal bilimler liseleri ve başarılı Anadolu liselerine gitmeye aday yüzde 5'lik dilimdeki başarılı öğrencilerin ortaokul notlarına göre belirlenmesinin ilk unsur olduğu öğrenildi. Öğrencilerin ortaokul boyunca elde ettikleri notlar, katıldıkları etkinlikler, kazandıkları başarılar temel alınarak belirlenecek bitirme notu, öğrencilerin lise sınavlarına katılabilmelerinin anahtarı olacak. Ancak bu yıl ilk defa uygulanacak yeni sistem için öğrencilerin sadece 8. sınıftaki etkinlikleri not ortalamalarına eklenecek.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)