adscode
adscode

TEOG'da iyi habermiş! Peki ya üniversite sıralamaları?..

MEB müjde vermiş. Tıpkı Nasreddin Hoca hikayesi gibi. Hoca'nın önce eşşeğini saklamışlar, sonra da bulundu diye sevindirmişler.

TEOG'da iyi habermiş! Peki ya üniversite sıralamaları?..
Günün Yazısı
MEB'in ki de aynı. On binlerce öğrenciyi çok farklı noktalardaki okullara ve açık liseye yerleştirdiler, şimdi de üç ilçe sınırını kaldırıyoruz en yakın okula nakil isteyebilirsiniz diyorlar. Sanki, en yakındaki okullarda boş kontenjan var ve onları bekliyormuş gibi!..

TEOG'da bu hafta. daha başka yeni adımların da atılması gerekiyor. Yoksa kontenjanlar zor dolar. Bir başka müjdeli (!) haber ise bazı okullarda kayıtlara ekim sonuna kadar devam edilecek olmasıymış. Neyi değiştirecekse!..

TEOG'la ilgili gelişmeleri gün içerisinde de izlemeye devam edeceğiz bakalım daha hangi adımlar atılacak?...

Üniversite sıralamaları?

Garip bir ülkeyiz hem de çok garip. Bilim Bakanlığı diye bir bakanlık kuruldu ama sıralama dışında çok fazla bir şey yaptığı yok. O sıralamayı da neye göre yapıyor, anlayana aşk olsun. Elbette bazı kriterler uyguluyor ama onların modası geçeli çok oldu. Önemli olan ekonomiye katkı ama bunu hatırlayan bile yok...

Bu listeyi, keşke bir de halka sorsak, hani her şeyi onlara soruyoruz ya! Ayrıca, bilim insanlarının tümüne ve öğrencilere de. Ve tabi işverenlere de.

Sakın ola onlar ne anlar ki, bu işlerden demesin! Seçenlerin neyi ne kadar anladıkları da ortada...

Üniversiteleri ilgilendiren herhangi bir konuda reyting sıralaması yapılacaksa çok daha dikkatli olunması gerekiyor!...

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)