adscode
adscode

TEOG'da 'Selanik sorusu'nun iptali için MEB'e yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne TEOG'da tarih sorusunun iptali için başvuru yapıldı.

TEOG'da 'Selanik sorusu'nun iptali için MEB'e yazı
Sınavlar
 
Özel İkem Okulları'ndan iki tarih öğretmeni Başaran Gülöz ve Yusuf Eray Ayar Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne TEOG'da İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında yer alan tartışmalı 'Selanik sorusu'nun iptal edilmesi için başvuruda bulundu.

T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ‘NE 
                                                                                                                    ANKARA
        28/04/2016 Perşembe günü TEOG sınavı 2.oturumunda yapılan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınavı A kitapçığı 1.sorusunun, (Selanik’in sosyal-kültürel özellikleri) özellikle usul ve teknik yönünden oldukça sakıncalı ve hatalı olduğunu, bu sebeple yoğun mağduriyet yaşatacağını düşündüğümüzden aşağıdaki açıklamalar sebebiyle iptalinin gerekli olduğunu arz ederiz.

      Atatürk’ün çocukluk dönemini yaşadığı Selanik ile ilgili 1.öncülde  “Farklı milletlerin bir arada yaşaması”  ile   4.öncülde “Çok uluslu bir yapıya sahip olması” ifadeleri  MEB kitabımızda açık bir şekilde “ÇOK KÜLTÜRLÜ “yapıya dayandırılmış olup kitabımızın 16. sayfasında net bir şekilde ifade edilmiştir(MEB –İSTANBUL 2010).Ayrıca Bakanlığımız tarafından geçmiş yıllarda yapılan TEOG sınavlarında aynı sorunun oldukça benzerleri sorulmuş “Selanik’in çok uluslu yapısının kültürel zenginlik ifade ettiği,geçmiş TEOG sınavlarımızca da tasdiklenmiştir.” Dolayısıyla sınava hazırlanırken MEB ‘in işaret ettiği kazanımlar çerçevesinde hazırlıklarını yapan, Devlet kitabını çalışmalarına ana kaynak olarak kullanan ve geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözerek sınava hazırlanan öğrencilerimizin çok ulusluluğu ve farklı milletlerin bir arada yaşamasını KÜLTÜREL özellikle eşleştirmesi kaçınılmazdır. Bu durumda bahsi geçen sorunun büyük bir mağduriyet yaratacağı açıktır, Bakanlığımızca sorunun tekrar incelenerek muhtemel bir hak ihlaline sebebiyet vermeden sorunun iptaline karar verilmesini saygılarımızla arz ederiz.
      Soruya MEB Kitabında yapılan atıf ile 2013 ve 2015 yıllarında TEOG sınavlarında sorulan benzer sorular aşağıda belirtilmiştir 
BAŞARAN GÜLÖZ                                                                        YUSUF ERAY AYAR
ÖZEL İKEM OKULLARI TARİH ÖĞRETMENİ                              ÖZEL İKEM OKULLARI TARİH ÖĞRETMENİ 
 


Sorulara MEB kitabında yapılan atıf ile 2013 ve 2015 yıllarında TEOG  Sınavlarında sorulan benzer sorular:








 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)