adscode
adscode

TEOG'da Sorular Hazır Ama Öğrenciler Hazır mı?

İlk dönem sınavları 25-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve sonuçları liselere geçişte kullanılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının soruları hazırlandı.…

TEOG'da Sorular Hazır Ama Öğrenciler Hazır mı?
Sınavlar

Bu yıl ilk dönem sınavları 25-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve sonuçları liselere geçişte kullanılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının soruları tamamlandı .

Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapılan sınavların soruları okullarda görevli 83 öğretmen tarafından hazırlandı.

TEOG dersi sınavları aynı zamanda öğrencilerin okul yazılılarından biri olarak da kabul ediliyor ve öğrencilerin yıl sonu başarı puanının hesaplanmasında da kullanılıyor.

TEOG sınavlarına bu yıl 8. sınıfta okuyan toplam 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin girmesi bekleniyor. 

25-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak sınavların mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'ta yapılacak.

Sorular Hazır da Öğrenciler Hazır mı?

Bu yıl okulların iki hafta geç açılması ve sonrasında Cumhuriyet Bayramı ve seçim tatilinin de araya girmesiyle 20-25 ders saatinin boş geçmesi, TEOG sınavı için belirlenen konu dağılımlarının 25 Kasım'a kadar yetişip yetişmeyeceği konusunda birtakım endişeler yarattı. Bu konuda her gün yüzlerce şikayet ve yorum alıyoruz.

Okulların MEB tarafından belirlenen TEOG programını oldukça geriden takip ettiğini ve konuların yetişmeyeceğini öne süren veliler, öğrencilerin işlemedikleri konularla ilgili sorularla karşılaşabilme ihtimallerinin yüksek olduğunu vurguluyor.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ!

Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorum alanından bizlere iletebilirsiniz.


İşte bu endişeli bekleyişi ifade eden bir yorum  daha;


''SAYIN ABBAS GÜÇLÜ;
 
MERHABALAR,
 
EĞİTİM İLE İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞUNUZ PROGRAMLARI VE ÜNİVERSİTELERDE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ TOPLANTILARI İLGİYLE İZLİYORUZ.
SİZİNDE BİLDİĞİNİZ GİBİ 25-26 KASIM TARİHLERİNDE TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SINAVLARININ İLK AYAĞI YAPILACAKTIR. YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ BU YIL OKULLAR TURİZM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMAK İÇİN  2 HAFTA GEÇ AÇILDI. 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINDAN SONRAKİ GÜN VE 1 KASIM SEÇİMİNDEN SONRAKİ GÜNDE TATİL EDİLMİŞTİ. bU NEDENLE ÇOCUKLARIMIZ TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN BİLGİSİ GİBİ DERSLERDEN ŞU ANA KADAR 20-25 SAAT DERS GÖREMEDİLER. BAKANLIK KASIM AYINDA YAPACAĞI SINAVIN TARİHİNİ ERTELEMEDİĞİ GİBİ DERSLERİN KONUSUNDADA HERHANGİ BİR AZALTMA YAPMADI. YANİ DAHA KISA SÜREDE DAHA ÇOK YÜKLEME YAPILACAK. BUNUN DA ÇOK SAĞLIKLI OLMADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ.

ABBAS BEY;
SİZİN EĞİTİM KONULARINA GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ HASSASİYETLERDEN KUVVET ALARAK BU KONUYU GÜNDEME TAŞIMANIZI İSTİRHAM EDERİM...GEREK ÇOCUKLARIMIZ VE GEREKSE ÖĞRETMENLERİMİZ AÇISINDAN BU KONU HAKKINDA BİR YAZI YADA HABER YAPMANIZ BİZLERİ ÇOK MEMNUN EDECEKTİR. ASLINDA ÇÖZÜM ÇOK BASİT MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YA SINAV TARİHLERİNİ 2 HAFTA ERTELESE  YADA SINAVDA ÖĞRENCİLERİN SORUMLU OLDUKLARI KONULARI BİRAZ AZALTSA SORUN KENDİLİĞİNDEN HALLOLACAKTIR.ŞİMDİDEN GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÖSTERECEĞİNİZ HASSASİYETE TEŞEKKÜR EDER İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM....''

 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)