adscode
adscode

'TEOG'da Sorun; Sisteme Girmeyen,Tercih Yapmayan Öğrenci'

TEOG sınavı sonrası ortaya çıkan karmaşaya ilişkin açıklama yapan Avcı, sisteme girmeyen ve tercih yapmayan öğrenci sayısının 212 bin olduğunu belirterek, sorunun buradan kaynaklandığını belirtti.

'TEOG'da Sorun; Sisteme Girmeyen,Tercih Yapmayan Öğrenci'
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hatalı TEOG yerleştirmelerinden dolayı hala çözüm bekleyen öğrenci sayısının 4 binlerde olduğunu açıkladı.

Avcı, "Bu öğrencilerimiz il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca bulundukları ilçede hangi okula devam etmek istiyorsa oraya nakil olabilecek." dedi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış programında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyarbakır, Batman gibi illerde yakılan okullar ile ilgili açıklama yaptı.

Okul yakmanın, eğitim kurumlarını kundaklamanın halk düşmanlığı olduğunu söyleyen Avcı, "Bu tür terör girişimleri ile eğitim engellenemez. Bunu şiddetle kınıyorum." dedi. TEOG yerleştirmeleri sonucunda tercih etmediği ve evinden uzaktaki bir okula yerleşen öğrenci sayısının 4 binlerde olduğunu açıklayan Bakan Avcı, "Bu öğrencilerimiz de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca bulundukları ilçede hangi okula devam etmek istiyorsa oraya nakil olabilecek." cümlelerini kullandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi ( TEOG ) ile 1 milyon 300 bin öğrencinin liseye yerleştirildiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bunların 1 milyon 57 bininin 15 tercihinden birine kaydolduğunu aktardı. 212 bin öğrencinin ise sisteme girmeyip özel okula geçeceği için tercih yapmadığını ifade eden Avcı, karışıklığın buradan kaynaklandığını dile getirdi.

Özel okul öğrencilerini bu yıl verecekleri teşvik için sisteme dâhil etmek durumunda kaldıklarını anlatan bakan, "1 ay boyunca nakilleri açık tutarak bulunduğu yere uzak okula yerleşenlere büyük kolaylık sağladık. Adresine uzak yerlere yerleştirilmiş öğrencilerden son kayıt haftasında sorunları çözülmemiş olanlar varsa, Türkiye genelinde 4 bin öğrencinin sorunu il ve ilçe komisyonlarınca çözülecek. " dedi. Avcı,  dershaneden özel okula dönüşen 600 civarında eğitim kurumu olduğunu da kaydetti.






 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)