adscode
adscode

TEOG’da Türkiye Derecesi Yapan 10 Öğrenci!

Türkiye genelinde 10 öğrenci 6 dersten girdikleri toplam 12 sınavda tüm sorulara doğru yanıt verirken aynı zamanda 6, 7 ve 8'inci sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı 100 olduğu için 500 tam puan almış oldu.

TEOG’da Türkiye Derecesi Yapan 10 Öğrenci!
Sınavlar
 Bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)sonuçları tartışmalı soruların iptal süreci sebebiyle kamuoyuyla paylaşılmadı.

Ancak okullar e-okul sisteminden kendi öğrencilerinin sonuçlarına ulaşarak Türkiye genelinde 1 milyon 290 bini aşan öğrencinin girdiği  TEOG 1 ve TEOG 2 sınavları sonuçlarına göre puan hesaplamasını yaptılar.

Geçtiğimiz yıl SBS sisteminde Türkiye genelinde derece yapan 16 öğrenci varken bu yıl TEOG sisteminde Türkiye genelinde derece yapan 10 öğrenci olduğu söyleniyor.

 

Bilfen'den yine Türkiye derecesi yapan 2 öğrenci!








2014 TEOG 1.'si Yine Uğur Hazırlık’tan!




2014 TEOG sonuçları MEB tarafından açıklandı. Türkiye 1.si Uğur Hazırlık öğrencisi Alkın Kaz oldu.   

1 milyon 271 bin 273 öğrencinin katıldığı ve sonuçları heyecanla beklenen 2014 TEOG, 07 Temmuz 2014’te www.meb.gov.tr adresinden açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda birinciliği kimseye kaptırmayan Uğur Hazırlık, geleneğini bu sene de bozmadı. Bakırköy Uğur Hazırlık öğrencisi Alkın Kaz, sınavdaki tüm soruları doğru yanıtlayıp YEP’ de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Uğur Hazırlık Genel Müdürü Lokman Durak yaptığı açıklamada, “Bu yıl TEOG’da elde edilen başarılı sonuçlar, Uğur Hazırlık’ın 46 yıllık deneyiminin sonucunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Türkiye'nin farklı bölgelerinden çıkan birincilerimiz Uğur Hazırlık’ın her şubesinde aynı kalitede eğitim verildiğini göstermektedir. Bakırköy Uğur Hazırlık öğrencisi Alkın Kaz Türkiye 1.si olmuştur. Yıllardır binlerce gence, hayalini gerçeğe dönüştürmekte yardımcı olduğumuz için gurur duyuyor ve Uğur Hazırlık adına emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkürlerimi sunuyorum. ''  diye konuştu.

TEOG 2014’te tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye Birincisi olan Bakırköy Uğur Hazırlık öğrencisi Alkın Kaz ise “TEOG için çok değil ama düzenli tekrar yaparak ve test çözerek çalıştım. Sosyal hayatımı ihmal etmedim, gerek okuldaki gerek dershanedeki çalışmalarım TEOG’da başarılı olmamı sağladı. TEOG başarımın yanında kitap okumayı da çok seviyorum. Önümüzdeki sene TEOG sınavlarına girecek olan arkadaşlarıma, kendilerini çok yormadan yeteri kadar çalışmaları ve her konu sonunda o konunun tekrarını yapmaları, konuyla ilgili test çözmelerini tavsiye ederim.” dedi.

Sınava giren öğrenciler, 31 Temmuz-8 Ağustos 2014 tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapacak. A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacak olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları, 22 Ağustos 2014'te duyurulacak ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra boş kalan kontenjanlara nakil yoluyla öğrenci alınacak.

Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil ise “Tercih işlemleri 31 Temmuz 2014 tarihinde başlayacak olmasına rağmen velilerimizin bu tarihe kadar okul araştırmalarını yapmaları gerekmektedir. Tercih ve yerleştirme sisteminde yapılan değişiklikleri veliler iyi takip etmeli ve tercihlerini buna göre yapmalı. Okulların taban puanları açıklanmadığından öğrencinin Türkiye geneli yüzdelik dilimi ile okulların açıklanan yüzdelik dilimleri karşılaştırılmalı. Veliler A grubu tercih listesini bitirdikten sonra, B grubu listeyi yaparken dört adet okul türünü seçmek zorundalar. Okul türü seçmeyen veliler MEB tarafından otomatik olarak kayıtları yapıldığından B grubu tercihlerinde gitmek istedikleri okul türünü birinci önceliğe koymalılar. Değişikliğin çok fazla olduğu TEOG tercihlerinde mutlaka uzmanlardan yardım alınmalı.” şeklinde görüş bildirdi.



TAM PUANDAN FAZLA ALAN TEOG BİRİNCİSİ



TEOG'da tüm soruları doğru olarak cevaplayan öğrencilerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Öğrencilerden İlker Can Çiçek'in olimpiyat derecesi ile aldığı ek puanlarla 501.21 puana ulaşarak Türkiye birincisi olduğu belirtildi.


Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) tüm soruları doğru olarak cevaplayan öğrencilerin katılımıyla basın toplantısı düzenleNdi. Toplantıda 240 sorudan tam puan alan öğrencilerin isimleri tek tek okunarak tebrik edildi. Öğrencilerden İlker Can Çiçek'in olimpiyat derecesi ile aldığı ek puanlarla 501.21 puana ulaşarak Türkiye birincisi olduğu belirtildi. Toplantıda başarılı olan öğrencilere plaket verildi. Toplantının ardından soruları yanıtlayan Özel Sabahattin Zaim Anafen Ortaokulu'ndan mezun olan İlker Can Çiçek, Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye Birincisi ve Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda dünya ikincisi olduğunu belirterek, ek puan almaya hak kazandığını ve 500'ün üzerinde bir puan aldığını söyledi.  Çiçek, başarısında emeği geçen okulu ve dersanesindeki öğretmenlerine teşekkür ederek, "Öğretmenlerin sadece benim için hazırladığı çalışma planlarını uyguladım. Onların ne fazlasını ne de azını yaptım. Tamamen öğretmenlerimin çizdiği yolda giderek başarıyı yakaladım. düzenli ve disiplinli bir çalışma programı uygulamaya çalıştık. Ayrıca bir matematik olimpiyatçısı olduğum için günde yaklaşık 3-4 saat çalışmam gerekiyordu" dedi. Çiçek İstanbul içinde bir okul okumak istediğini belirterek başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
 (Yaşar KAÇMAZ/DHA)

 
 BAHÇEŞEHİR KOLEJİ 4 ÖĞRENCİSİYLE TEOG’DA REKOR BAŞARIYA İMZA ATTI
 
“Dünya Okulu” vizyonu doğrultusunda her alanda başarıları ile ön plana çıkan öğrenciler yetiştiren Bahçeşehir Koleji TEOG Sınav sonuçlarında Türkiye’nin zirvesinde yer aldı.
Bahçeşehir Koleji’nin TEOG 1 ve TEOG 2’ de tüm sorulara doğru yanıt veren 4 öğrencisi; Zeynep Berfin Ekinci, Alkın Kaz, Öykü Özbek, Bilge Güngören TEOG ‘da Türkiye’nin zirvede yer aldı.
 
Bahçeşehir Koleji, tüm sorulara doğru yanıt veren 4 öğrencisinin yanı sıra, Türkiye genelinde TEOG 1’de 19, TEOG 2’de 37 olmak üzere tüm sorulara doğru yanıt veren 56 öğrencisi ile önemli bir başarıya imza attı.
 

TEOG Şampiyonlarından biri de  Alanya Körfez Dershanesi'nden Çıktı

Antalya'nın Alanya ilçesinde Körfez Dershanesi öğrencisi Melda Çetinkaya Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye şampiyonu oldu.


Antalya'nın Alanya ilçesinde Körfez Dershanesi öğrencisi Melda Çetinkaya Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye şampiyonu oldu.

Körfez Dershanesi Müdürü Özkan Özbak, yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin katıldığı ve nisan ayında gerçekleştirilen TEOG sınavı sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Melda Çetinkaya isimli öğrencilerinin TEOG-1 ve TEOG-2'de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye Şampiyonu olduğunu söyleyen Özbak, "TEOG-2 sınavında öğrencilerimiz Melda Çetinkaya, Nur Çalış, Nidanur Sinanoğlu, Elif Erdem 120 sorunun tümünü doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonu olmuşlardır. Bu öğrencilerimizden Melda Çetinkaya hem TEOG-1 hem de TEOG-2 de tüm soruları doğru cevaplamıştır. Ayrıca bu sınavda 9 öğrencimiz de 120 soruda 119 doğru yapmıştır." dedi.

Öğrencilerinin elde ettikleri başarı ile Alanya’nın gururu olduklarını dile getiren Özbak, "Bireysel başarıda birinci olan Körfez Dershanesi kitlesel başarıda da birinci oldu. Bir dönem sabırla çalışarak ortaya koydukları başarılardan dolayı öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu başarıda şüphesiz disiplinli ve sistemli çalışmanın yanında öğrenci, öğretmen, aile diyalogunun payı çok büyüktür." diye konuştu.

 

Özel Ergin Koleji öğrencisi, TEOG sınavında birinci oldu

Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencilerinden Halil İbrahim Coşkun, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonları arasına adını yazdırdı.



Özel Ergin Koleji Koleji kurulduğu günden bu yana eğitim alanında her geçen gün başarılarına bir yenisini eklemeye devam ediyor. Bu yıl uygulamaya konulan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda da Özel Ergin Koleji öğrencisi Halil İbrahim Coşkun 120 sorunun 120’sini de doğru cevaplayarak başarıda ki istikrarı devam ettirdi. Kolejin Müdürü Oğuz Köker, yaptığı açıklamada kolejden bu yıl 60 öğrencisinin TEOG sınavlarına girdiğini söyledi. Köker, “Birinci dönem yapılan TEOG sınavında öğrencilerimizden Samet Çiftçi 120 sorunun tamamını yaparak büyük bir baları elde etmişti. Şimdi bu başarıyı Halil İbrahim Coşkun 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak devam ettirdi. Sistemler değişse de yeni sisteme en hızlı uyum sağlayan kurumlar içerisinde yer almaktayız. Mevcut sınav sonuçlarımız da bunun bir göstergesidir. Hiçbir başarı tesadüfî değildir. Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle çok çalıştık, sistemli çalıştık. Başarıyı artırma hususunda birçok farklı ve artı uygulamalarımız oldu. Başarılarımızda emeği geçen yönetim kurulumuzu, tüm okul personelimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için gayretlerimizi artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.
TEOG sınavında Yozgat birincisi olan Halil İbrahim Coşkun’da elde ettiği başarının kendini çok mutlu ettiğini ifade ederek, başarıda emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkür etti. Okul Müdürü Oğuz Köker, TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan Halil İbrahim Coşkun’a tablet bilgisayar hediye etti.





Dörtyol Anafen Dershanesi öğrencisi Beste Boso 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak TEOG sınavında Türkiye 1.si oldu.



Başarısında dershanedeki sistemli çalışmanın ve ailesinin büyük payı olduğunu belirten Beste Boso bundan dolayı payı olan herkese sonsuz teşekkür ettiğini belirtti. TEOG sınavında önemli başarı elde ettiklerini belirten Dörtyol Anafen Dershanesi Müdürü Hakan Solmaz, öğretmen ve ailelerin emekleri öğrencilerin de yaptıkları fedakarlıklar sayesinde bu başarının geldiğini söyledi.

Türkiye’de TEOG sınavına giren 1 milyon 300 bin öğrenci içinde birinci çıkarmanın çok önemli olduğunu ifade eden Solmaz; “Ayrıca TEOG sınavında 120 soruda 1 yanlış yapan 6 öğrencilerinin olduğunu belirterek, geçen yıl 63 Fen lisesi kazanan öğrencilerinin olduğunu bu yıl da bu sayının daha da yukarı çıkacağını ifade etti.  
Bireysel ve kitlesel başarıda Dörtyol’da çok önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Solmaz, öğrencilerimizin başarılarını sürdürmelerini temenni ediyoruz." dedi.



Türkiye Şampiyonu Samsun Özel Ezgililer Ortaokulu öğrencisi Yiğit Alaylı






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)