adscode
adscode

Tercihlerde Diploma Notu Adaletsizliği!

Okul başarı puanlarının sağlık olmadığı, okuldan okula değiştiği, bazı okulların şişirilmiş hormonlu not verdiğini defalarca yazdık. MEB ve ÖSYM de bunun farkında ama nedense bir türlü önlem alınmıyor…

Tercihlerde Diploma Notu Adaletsizliği!
Günün Yazısı
Tercihlerde Diploma Notu Adaletsizliği!

Okul başarı puanlarının sağlık olmadığı, okuldan okula değiştiği, bazı okulların şişirilmiş hormonlu not verdiğini defalarca yazdık. MEB ve ÖSYM de bunun farkında ama nedense bir türlü önlem alınmıyor ve bu durum, çok büyük haksızlıklara neden oluyor!..

Ölçme ve değerlendirme sistemlerinin adil olabilmesi için sınavların ve alınan notların adil olması gerekir.

Yani okullar arası notların bir birine eşdeğer olması gerekir ki, eşit puanlama yapılabilsin.

Bir okulda 100 alan öğrenci bir başka okla gittiğinde 50 bile alamıyorsa ya da 100 üzerinde 100 ile mezun olan bir aday, sınavda barajı zor aşıyorsa bunun sorgulanması gerekmez mi?

Sınavda başarılı olup okul puanıyla gerilere düşmek ya da okul başarı puanıyla öne çıkmak, bugünkü sınav ortamında,  ne kadar doğru?


İşte size gelinin boyutu gösteren çok çarpıcı bir tespit:

5 Bin kişinin gerisine Düştüm! 

Yazılarınızı yıllardır takip ediyorum. Eğitim sisteminde yaşanan sorunların çözüm ortağı olduğunuz için öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum.

Çivisi çıkmış eğitim sistemindeki sorunların en başında gerek ortaöğretimden liseye geçişte uygulanan gerekse liseden sonra üniversite yerleştirme puanlarını ciddi ölçüde etkileyen diploma notu adaletsizliğidir.

Ben bu yıl üçüncü kez olmak üzere iyi bir tıp kazanmak için sınava girdim.

Güzel bir sonuç bekliyorum ancak işin içine diploma notu girdiğinde sıralamam 3 ile 5 bin arasında geri atıyor. Yani benimle aynı puanı alıp sıralamasını benzer şekilde 3 ila 5 bin öne çekenlerle aramızda korkunç bir fark oluşuyor.

Eğitimde fırsat eşitliği olmadığı gibi birde sınavlarda uygulanan bu adaletsiz sistem inanın cok canlar yakıyor ve daha bizleri hayatın başında bu adaletsiz sınav sistemi küstürüp köreltiyor.

Sizden ricam bunu köşenizde bir kez daha dile getirip bu yılkı sınav sonuçları da dahil olmak üzere okul başarı notu sistemin terk edilmesidir.

İyi çalışmalar diliyorum.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)