adscode
adscode

Terör, YÖK ve beklentiler

Zor yıllar geride kalsın dedikçe bir yenisi geliyor ama hepsinin üstesinden geleceğiz.Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Terör, YÖK ve beklentiler
Milliyet Diyalog
Bizim kuşak öylesine zor dönemlerden geçti ki en umutsuz anlarda bile tünelin ucundaki ışığa yani huzura koşmaktan vazgeçmedik.


Terör, tam da artık sonu geldi dediğimiz dönemlerde, içinde bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklanan nedenler yüzünden, her defasında başka bir yüzle karşımıza çıktı.

Tarihe yolculuk yaptığınızda, bölgede yaşanan kaosun ve şiddetin, binlerce yıllık geçmişi ve öyle ya da böyle, bir şekilde bize yansımaları olduğunu görürsünüz...

Terörün ve kaosun panzehri, birlik ve bütünlüğümüzdür.

Ve şimdi, tüm kırgınlıkları bir yana bırakıp, bunu gerçekleştirme zamanıdır.

Biz, üzümün çöpü, armudun sapı diye birbirimizi yerken, başkaları altımızı oymaya devam ediyor. Buna izin vermemeliyiz...

Çünkü her defasında, canı daha çok yanan, onlar değil biziz...

Profesyonel işi!

Zor bir yılı geride bıraktık diye sevinirken yine acı bir haberle uyandık.

Belli ki moralimizi bozmak, huzurumuzu kaçırmak istiyorlar.

Ortaköy’de yaşanan vahşet, fazlasıyla profesyonel işi!

Yarattığı etki de bir o kadar fazla.

İşte bu yüzden biz de onlara profesyonelce yani anladıkları dilde cevap vermeliyiz.

İstihbarat örgütleri, güvenlik güçleri, böylesi günler için var.

Hepimiz duygusal olabiliriz, duygularımızla hareket edebiliriz ama onlar birikimleriyle sonuç alırlar.

İyi, kötüyü kovmak zorunda.

Kovacak da.

Bu, onların işi ve artık zamanı geldi de geçiyor...

YÖK günleri?..

YÖK, yükseköğretim tarihinde ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlediği YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri’nden sonra, YÖK Sağlık Söyleşileri kararı almış.

İlki bu ay içerisinde gerçekleştirilecek “YÖK Sağlık Söyleşileri” kapsamında, her ay farklı bölgelerdeki bir üniversitede, tıp dünyasını ve toplumu ilgilendiren güncel sağlık konuları ele alınacakmış.

Söyleşiler üniversitenin tüm öğrenci ve akademisyenlerine açık olarak gerçekleştirilecek. Söyleşinin bitiminde tüm katılımcılar, YÖK Başkanı Yekta Saraç’a duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortamda buluşup, soru sorabilecekmiş.

Yükseköğretim Kurulu, “YÖK Sağlık Söyleşileri” ile sağlık alanındaki güncel konuları, gelişmeleri, ayrıca ülkemiz, bölgemiz ve dünyamızı ilgilendiren sağlık konularında üniversite gençliği ve akademisyenlerle paylaşımda bulunmayı amaçlıyormuş.

Ne güzel!

Düşünenleri de, hayata geçirenleri de kutluyoruz.

YÖK, keşke bir de misyonu çerçevesinde eğitim, bilim, inovasyon, Ar-Ge, yurt, burs, vizyon, istihdam söyleşilerine de başlasa, gençlere, diplomanın artık tek başına bir işe yaramadığını anlatabilse...

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)