adscode
adscode

Teröre karşı 'bayrağını al gel' çağrısı

Türkiye genelinde 11 milyondan fazla üyesi olan 14 sivil toplum kuruluşu bugün Ankara’da ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ mitingi düzenliyor.

Teröre karşı 'bayrağını al gel' çağrısı
Türkiye'den Haberler
İşçi ve işveren örgütleri ile meslek kuruluşlarıyla yaklaşık 11 milyon kişiyi temsil eden 14 sivil toplum kuruluşu (STK), son günlerde tırmanan terör olaylarını protesto etmek için “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” mitingi düzenleyecek. Perşembe günü Ankara’da yapılacak miting için “Bayrağını al da gel” çağrısında bulunuldu. Ülkenin her tarafından gelecek katılımcılar Sıhhiye’de buluşarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu Ulus’taki Birinci Meclis binasına kadar yürüyecek. Mitingde hiçbir siyasi parti ve STK kendi pankartını açamayacak. Bayrak ve ay yıldızlı şapkaların kullanılacağı mitingde teröre karşı kardeşlik vurgusu yapılacak. 

Çeşitli meslek örgütleri ile iş ve işveren kuruluşlarını temsil eden 14 STK adına miting çağrısına ilişkin açıklamayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Açıklama yapılırken 14 STK’nın başkan ve temsilcileri hazır bulundu. Demokrasinin hak ve özgürlüğün yanı sıra sorumluluk anlamına geldiğini, sorumluluk almadan hak ve özgürlük olmayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, bu sorumluluk duygusuyla harekete geçtiklerini, iradelerini ortaya koyarak ortak hassasiyetleri paylaşan tüm vatandaşlarla buluşmak istediklerini söyledi. Perşembe günü Türkiye’nin dört bir tarafından gelip Ankara’da toplanma kararı aldıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak 17 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da bütün Türkiye’yi Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşmaya davet ediyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, düzenleme kurulunun 14 STK’dan oluştuğunu belirtirken, bunun, sadece kendilerinin değil, Türkiye’deki her kesimin buluşması olduğunu vurguladı.


'KİRLİ BİR OYUN OYNANIYOR, BU TUZAĞA DÜŞMEYELİM' 

Türkiye’nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör eylemleri ile karşı karşıya kaldığını ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaşanan menfur olayların herkesin yüreğini yaktığını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, “Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiye’yiz. Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde” dedi.

ESNAFTAN 'KARDEŞLİK' AFİŞİ
İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı esnaf,”HEPİMİZ KARDEŞİZ” afişi ile tepkilerini dükkânlarından yansıttılar. Söz konusu pankart İstanbul’daki 182 bin esnafa gönderildi.

TİM'E TELEFON DÜN SABAH GELDİ
Dünkü toplantıda iki örgütün olmaması dikkat çekti. Listede yer almayan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Aramışlar ama ulaşamamışlar, Bu sabah (pazartesi) Hisarcıklıoğlu aradı biz de katılacağız” derken, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Kani Beko ise teklifi aldıklarını kararı ise yarın vereceklerini söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)