adscode
adscode

Tetanos Aşısı Olan 10 Öğrenci Hastanelik Oldu

Karaman'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yapılan tetanos aşısından sonra 5 okuldaki 10 öğrenci, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti üzerine hastanelik oldu.

Tetanos Aşısı Olan 10 Öğrenci Hastanelik Oldu
Okullardan Haberler
Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi, kentteki ortaokullarda öğrenim gören 8’nci sınıf öğrencilerine geçen pazartesi gününden itibaren tetanos aşısı yapmaya başladı. Aşılar yapıldığı sırada mide bulantısı, baş dönmesi ve baygınlık geçiren öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine aşı yapma işlemi durduruldu.

Son iki günde hastaneye kaldırılan 10 öğrenci, yapılan tedavilerinden sonra taburcu oldu. Ancak taburcu olan öğrencilerden 6’sı bugün tekrar okulda fenalaşıp ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin ardından tekrar taburcu oldu.

Karaman Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy, müdürlüğe bağlı Toplum Sağlı Merkezi’nin ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrencilere tetanos aşısı yaptıklarını belirtti. Geçen pazartesi ve salı günü 662 öğrenciye aşı yaptıklarını hatırlatan Altunsoy, "Bu yaptığımız aşıların ardından İstiklal, Mümine Hatun, Sabiha Gökçen, Bifa, Yunus Emre ve İmaret Orta Okulu’nda öğrenim gören 10 çocuğumuz küçük bir mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle bizlere başvurdular. Öğrencilerimizi ambulanslarla hastanemize kaldırdık. Yapılan kontrollerin rahatsızlıkların aşıya bağlı olmadığı görüldü. Korkudan etkilendiklerini düşünüyoruz. Yarından itibaren tekrar aşı işlemlerimiz devam edecek."dedi.

Öğrenci velilerinin, ’aşıların son kullanma tarihinin geçtiği ve bir enjektörün 2 öğrenciye kullanıldığı’ yönündeki iddialarının sorulması üzerine Altunsoy, "Bu kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye’nin hiç bir yerinde aynı iğne ile 2 defa aşı yapılmaz. Aşıların son kullanma tarihleri ilgili de aşılarımızın kimlik numaraları dediğimiz ’loğ’ numaraları mevcuttur. Bunlar sistemimizde kayıtlıdır" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)