adscode
adscode

TEV'den “Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi"

TEV, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine olan farkındalığıyla, “Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi"ni başlattı.

TEV'den “Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi"
Eğitim

Pandemi süreci her alanda hayatımızda bir çok değişikliğe yol açtı. Bu sürecin şüphesiz her sektöre, her alana ve herkese dokunduğu bir nokta oldu. Eğitim de bu alanlardan biri. Yaşanılan bu durum eğitimde fırsat eşitliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. TEV bu farkındalıkla önemli bir harekete imza attı ve gençlerin uzaktan eğitim sürecinde gerekli olan teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak adına bir hareket başlattı. “Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi".


Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Genel Müdür Yıldız Günay’ın bu konudaki mektubu:

 

12 Ekim 2020, İstanbul

Merhaba,

Nasılsınız? Ümit ediyoruz ki, iyisinizdir. Türk Eğitim Vakfı (TEV) olarak sizinle Covid-19 salgını sürecinde ülkemiz gençleri için başlattığımız ve toplumsal açıdan çok önemli olduğunu düşündüğümüz yeni projemizi paylaşmak için bu mektubu kaleme aldık.

Bildiğiniz gibi TEV olarak, tam 53 yıldır maddi olanakları sınırlı olan öğrencilerimize burs desteği veriyoruz. Mart ayında hayata geçirdiğimiz 'TEV Korona Kahramanları Vefa Fonu'na siz ve sizin gibi değerli basın mensuplarının verdiği destekler ile bugün hem sağlık çalışanları hem de çalışma zorunluluğu olan ve hayatlarını virüs nedeniyle kaybetmiş tüm bireylerin çocuklarının yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. İletişimin birleştirici gücüyle bize ihtiyacı olan her Türk gencinin yanında olabilmemiz için katkınız büyük.

Pandemi dönemi, eğitimde fırsat eşitliğinin gençlerimiz için ne denli önemli olduğunun bir kez daha ortaya koydu. Bursiyerlerimizden gelen mektuplar da bu bilgiyi destekleyen en önemli kaynaklarımız arasında yer alıyor. Bize gelen tüm mektuplarda temel ihtiyaçlarının teknoloji alanında olduğunu gördük. Biz de TEV olarak yeni normalde öğrencilerimizin bizimle paylaştığı bilgiler ve öngörülerimiz kapsamında bir araştırma gerçekleştirdik. TEV’e gönüllü destekte bulunan Akademetre’nin Bursiyer İhtiyaç Analizi Araştırması” sonuçlarına göre; 4.500 üniversite düzeyindeki TEV bursiyerinin uzaktan eğitim sürecindeki en temel ihtiyaçları, bilgisayar ve internet.

Bu farkındalıkla öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak adına bir proje başlattık. Türk Eğitim Vakfı olarak, “Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi" kapsamında "Bir bağışla onu eğitime bağla" mottosuyla acil ihtiyacı bulunan, hanesinde 3 ve 3’den fazla öğretim çağında çocuk bulunup hiç bilgisayarı olmayan ve yüzde 87,5’i kırsalda yaşayan 254 bursiyerinin teknolojiye erişim imkanı sağlayabilmek için düğmeye bastık. Bu burs desteği ile dolaylı yoldan hane içinde yaşayan 931 öğrencinin uzaktan eğitim süreci desteklenecek. Amacımız sadece bununla da sınırlı değil. İlk etapta evinde hiç bilgisayar olmayan 1.000 bursiyer öğrencimize teknoloji ihtiyaçları doğrultusunda umut olmak.

 

Yeni projemizde sizden dileğimiz evlatlarımız, ülkemiz ve toplumumuz için hep daha fazlasını yapma gayreti içerisinde olduğumuz bu süreçte, teknoloji hareketimizin geniş kitlelerce duyulmasına adına verebileceğiz destek ile ihtiyacı olan gençlerimizin eğitim hayatındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve eğitim yolculuklarında onlara destek olmak.

Bugüne kadar göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve samimi destek için kalpten teşekkürlerimizi sunar, sağlıklı ve umut dolu günler dileriz.

Saygı ve sevgilerimizle,

 

Rona Yırcalı                                                                                               M. Yıldız Günay

Türk Eğitim Vakfı                                                                                     Türk Eğitim Vakfı

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                        Genel Müdürü


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)