adscode
adscode

The Pitcher'ın 17 yaşındaki birincisi yatırım aldı

The Pitcher 2017'de yüzlerce girişimi geride bırakarak birinciliği göğüsleyen e-sport akademi, 1 milyon TL değerlemeyle üçüncü yatırımını aldı.

The Pitcher'ın 17 yaşındaki birincisi yatırım aldı
Türkiyeden Haberler
Bu yıl 15 Nisan tarihinde Insprad tarafından ikinci kez düzenlenen The Pitcher, dünyanın dört bir yanından iddialı girişimleri, yatırımcıları, basın mensuplarını ve yerli ekosistemin en önemli isimlerini bir araya getirdi. Yatırımcıların oylarıyla en iyi olmaya değer görülen girişimler e-sport akademi, Dubai merkezli sağlık girişimi HeyDoc! ve akıllı kira platformu Kiraplus şeklinde sıralandı. 17 yaşındaki genç girişimci Sina Berik tarafından kurulan e-sport akademi'nin son yatırımı 1 milyon TL değerlemeyle seri tohum yatırımcısı Abdullah Özgün tarafından gerçekleştirildi.
 
e-sport akademi Türkiye'deki oyun dünyasını bir adım ileriye taşımak için yapılmış bir platform. Türkiye'deki profesyonel e-sporcuların yeni başlayan oyunculara çevrimiçi olarak özel ders vermesini sağlıyor. Böylece yeni oyuncular kendini geliştirirken, profesyonel oyuncular da yeni gelir kaynağı elde ediyorlar. Girişim, ilk yatırımını oyun yazarı OYUNDER'in Kurucu Başkanı Tansu Kendirli'den, ikinci yatırımını ise Volkan Sel'den almıştı. Kendirli yeni yatırımın imza töreninde de hazır bulundu.
 
“The Pitcher'da birinci olmamız tabii ki bizi keyiflendirdi. İlk defa bu kadar büyük bir kitleye sunum yapma fırsatı yakaladım, benim için harika bir tecrübeydi.” diyen Sina Berik, girişimciliğe atılma öyküsünü ise şöyle özetledi: “Girişimcilik ortaokuldan beri ilgilendiğim bir konu. Bir şeyleri değiştirebileceğimi biliyordum ve bu fırsatı değerlendirmek istiyordum”.
 
The Pitcher'ın kurucusu Batuhan Dalcı konuyu şöyle değerlendiriyor: “Ülkemizde birbirinden heyecan verici girişimler var. Öyle ki, bugün burada hayatta kalma mücadelesi veren işlerin çok benzerleri ABD ve Batı Avrupa ekosistemlerinde milyon dolarlık girişimler olarak karşımıza çıkıyor. The Pitcher'ın amacı, Türkiye'nin en iyi ve en uygulanabilir teknoloji fikirlerinin hayatta kalmasını ve yeşermesini sağlamak.”
 
"Sina Berik'in aldığı yatırım bizim için birçok sebepten ötürü gurur kaynağı. 17 yaşında bir girişimcinin yüzlerce girişimin arasından sıyrılıp böyle bir başarıya imza atması başlı başına muhteşem. Yatırımcıların ise girişimcilerimize olan ilgisi de işleri doğru yaptığımızın göstergesi. Sina Berik'in ve E-Sport Akademi'nin yolunun açık olmasını diliyorum."

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)