adscode
adscode

THK Üniversitesi Rektörü adaylık için istifa etti

THK Üniversitesi Rektörü Ban, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

THK Üniversitesi Rektörü adaylık için istifa etti
Eğitim
Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

Ban, yazılı açıklamasında, 2011 yılından bu yana kurucu rektörlüğünü yaptığı THK Üniversitesi'ndeki görevinden, AK Parti milletvekili aday adayı olmaya karar vermesi nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Bundan 4 yıl önce küçük bir ekiple yola çıkarak kurdukları Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi olan THK Üniversitesi'nin, bugün geldiği noktanın gurur verici olduğunu belirten Ban, şunları kaydetti:

"Gururla belirtmek isterim ki rektörlük görevini yürüttüğüm süre içinde 6 fakülte, 12 bölüm, 2 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü ile THK Üniversitesi olarak sayılı üniversiteler arasında yerimizi almış bulunmaktayız. Mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum THK Üniversitesi'ni gözüm arkada kalmadan çok değerli mesai arkadaşlarıma emanet ediyor, üniversitemizin yoluna yine emin adımlarla devam edeceğine yürekten inanıyorum.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu rehberliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi'nde devlet ve bürokrasi tecrübemi, akademisyen kimliğimle, aziz vatandaşlarımız için milletin iradesi yönünde sonuna kadar kullanmayı arzu ediyorum. Bu düşüncelerle, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen, bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)