adscode
adscode

THK Üniversitesi'nde usülsüz diploma iddialarına YÖK'ten açıklama!

YÖK’ten yapılan açıklamada ‘Haksız yollardan diploma ve derece iktisabına yönelik hukuki tedbirleri almak görevimizdir. Bu bağlamda iddialara ilişkin soruşturma başlatılmıştır’ denildi

THK Üniversitesi'nde usülsüz diploma iddialarına YÖK'ten açıklama!
Eğitim
Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nde usule aykırı diploma-derece verilmesi ve yönetimde yaşanan usulsüzlüklerle ilgili ortaya çıkan iddialara YÖK’ten açıklama geldi: Soruşturuyoruz! 

‘AÇIKLAMA İHTİYACI DOĞMUŞTUR’ DENİLDİ  

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu üniversitede usule aykırı diploma ve derece verildiği, bunun yanı sıra yönetiminde usulsüzlükler olduğuna dair haberler üzerine kurul adına bir açıklama yapma ihtiyacı doğduğu belirtilerek şöyle denildi: 

“Kamuoyunun bilmesini isteriz ki usule aykırı, haksız yollardan diploma ve derece iktisabına yönelik bütün idari ve hukuki tedbirleri almak ve gerektiğinde soruşturma açmak hem görevimiz hem de önceliğimizdir. Bu bağlamda 27.01.2015 tarihinde bu iddialara ilişkin soruşturma başlatılmış olup bu soruşturma halen devam etmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur.” 

THK Havacılık Vakfı’nın THK Üniversitesi’ni yönetmesi için belirlediği yeni mütevelli heyetinin, görevi devralmasının engellendiği, bu engellemeyi F tipi yapıyla ilişkili olduğu kaydedilen ve üniversitede yapılmasına göz yumduğu usulsüzlüklerin hukuki yaptırımlarından kurtulmak üzere AKP’den aday adayı olan eski Rektör Ünsal Ban’ın yaptığı iddia edilmişti.

BAKANLARA TEZSİZ YÜKSEK LİSANS  

Eski rektör Ünsal Ban’ın bazı bakanlara, çok sayıda vekil ve bürokrasideki birçok isme üniversite üzerinden derssiz-tezsiz yüksek lisans ve doktora belgesi verildiğine ilişkin iddia ve bilgiler yer alıyordu.  

MHP MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI  

Bu haberler dün Meclis’e de taşındı. MHP’li Özcan Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, THK Üniversitesi’nde akademik yüksek lisans ve doktora eğitimi alanlar arasında kamu bürokrasisinde görevli olanların sayısını ve kimler olduğunu sordu. Yeniçeri THK Üniversitesi’nde akademik yüksek lisans ve doktora eğitimi almakta olan kamu bürokratlarının, yüksek lisans ve doktora için gerekli olan yabancı dil ve akademik lisansüstü eğitim sınavlarından kaçar puan aldıklarının da tek tek açıklanmasını istedi.  

Aydınlık

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)