adscode
adscode

Tıp Fakültelerindeki Kadavra Eksikliği Meclis Gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, tıp fakültelerindeki kadavra eksikliğini meclis gündemine taşıdı.

Tıp Fakültelerindeki Kadavra Eksikliği Meclis Gündeminde!
Eğitim

Tıp fakültelerinde 10 öğrenciye 1 kadavra düşmesi gerekirken, 400 öğrenciye 1 kadavra düşmektedir. Tıp öğrenimi sürecinde üzerinde çalışılması zorunlu olan kadavralar fahiş fiyatlarla ithal edilmesine rağmen Türkiye’de halen 8-10 yıllık kadavralar ile çalışılmaktadır. Sözü geçen eksiklik sebebiyle öğrenciler yetersiz ve sağlıksız bir ortamda eğitimlerini sürdürmek zorunda bırakılmışlardır. Konuya ilişkin CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, soru önergesi verdi. 

 



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Tıp fakültelerinde 10 öğrenciye 1 kadavra düşmesi gerekirken, 400 öğrenciye 1 kadavra düşmektedir. Tıp öğrenimi sürecinde üzerinde çalışılması zorunlu olan kadavralar fahiş fiyatlarla ithal edilmesine rağmen Türkiye’de halen 8-10 yıllık kadavralar ile çalışılmaktadır. Sözü geçen eksiklik sebebiyle öğrenciler yetersiz ve sağlıksız bir ortamda eğitimlerini sürdürmek zorunda bırakılmışlardır.

Bu bilgiler ışığında:

  1. Tıp fakültelerinde kaç adet kadavra bulunmaktadır?

  2. 2002 – 2018 yılları arasında kaç adet kadavra ithal edilmiştir? Yurtdışından getirilen kadavraların maliyetini açıklar mısınız?

  3. Tıp fakültelerinde hâlihazırda üzerinde çalışılan kadavraların kullanım süreleri ne kadardır?

  4. Tıp fakültelerinin eksikliklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için yürütülen çalışmalar nelerdir?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)