adscode
adscode

Tıp fakültesi öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde buluşuyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman'ın onursal başkanlığında, 6-7 Mayıs 2016 tarihlerinde "İstanbul Medeniyet Üniversitesi I. Tıp Öğrenci Kongresi" düzenlenecektir.

Tıp fakültesi öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde buluşuyor
Üniversite
Kongreye toplamda 263 öğrenci kayıt yaptırmış olup bunların 41'i farklı Üniversitelerin Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşmaktadır. Kongrede İMÜ öğrencilerinin danışman hocalarının liderliğinde yapmış oldukları çalışmalar dışında diğer üniversitelerden de çalışmalar yer almaktadır.
 
Açılış konuşmaları (6 Mayıs 2016-09.30) sonrasında; açılış konferansı, sözlü bildiriler, yarışmalar ve 5 faklı panelin yapılacağı kongre, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Kampüsü C Blok Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir.
Tıp eğitiminin amacı; güncel sağlık sorunlarını bilen; toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için gerekli bilgi, beceri ve yetkinlik ile donatılmış; mesleki etik kuralları uygulayan; araştırmacı ve sorgulayıcı; yaşam boyu öğrenmeyi kendisine hedef ve tutum haline getirmiş; ulusal ve uluslararası düzeylerde kabul edilebilen ölçütlere uygun hekimler yetiştirmektir.
 
Öğrencilerin eğitimlerinin daha ilk yıllarında araştırma yapmaları ve yapmış oldukları bu çalışmaları düzenlenmesine de katıldıkları bir kongrede sunmaları, onların akademik kimliklerinin gelişiminde son derece önemli olacaktır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenci kongresi geleneğini başlatmak ve ileriki yıllarda bilim dünyasına bu anlamda da katkı sağlamak amacıyla 1. Tıp Öğrenci Kongresi düzenlemekteyiz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)