adscode
adscode

Tıp ve Hukuk İsteyen Üniversite Adayı Öğrenciler Dikkat!

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) ve barajı geçenlerin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girecek olan gençlerin bu yıl dikkat etmeleri gereken nokta, programlarda yapılan “puan türü”…

Tıp ve Hukuk İsteyen Üniversite Adayı Öğrenciler Dikkat!
Üniversite
YÖK’ün son düzenlemesi ise bu yıl ilk kez yapılacak uygulama ile Tıp ve Hukuk Fakültelerinde taban puan uygulaması olacak. YÖK, 2 milyon adayın katılacağı üniversite sınavında adaylara tercihleri için 3 yeni düzenleme getirdi. En önemlisi “Tıp ve Hukuk Fakülteleri” için taban puan uygulamasına geçileceği oldu.

Bu değişiklikler, başta Hukuk olmak üzere Türkçe-Matematik (TM) puan türleri ile tercih yapacak gençleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü Hukuk Fakültelerine bu yıldan itibaren TM-2 ile değil, TM-3 ile öğrenci alınacak, Edebiyat soruları bu puanın oluşmasında daha fazla etki yapacak.

Ağırlıklar Ne Oldu?
ÖSYM Hukuk puan türünü TM-2’den TM-3’e değiştirdi. Bunun anlamı YGS’de Türkçe’nin ve Sosyal Bilimler’in ağırlığının çıkması, Temel Matematik’in ağırlığının ise düşmesi demek. Fen Bilimleri’nin YGS ağırlığı ise değişmedi.
LYS’de ise durum biraz daha karmaşık. Matematik testinin ağırlığı %22’den %18’e düştü. Geometri testinin ağırlığı geçen yıl TM-2 puanı için %8 iken, bu yıl Hukuk puan türünün TM-3’e geçmesi ve ağırlıkların değişmesiyle birlikte Geometri’nin önemi %5’e düştü.

En büyük değişiklik Türk Dili ve Edebiyatı testinde oldu. Geçen yıl Hukuk TM-2 puanında Edebiyat testi %22 ağırlığa sahipken bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı %28 ağırlığa sahip oldu. Coğrafya-1 de etkilenerek etkisi %8’den %9’a çıktı.
Kısaca, Hukuk isteyenler için, bütün testlerde Matematik ile ilgili konuların önemi %44’ten %33’e inerken Türkçe ve Edebiyat’ın önemi %36’dan %43’e çıktı. Sosyal Bilimler ile ilgili testlerin ağırlığı ise %15’ten %19’a çıktı.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)