adscode
adscode

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı (TOBEV)

Rektör Vekili: Prof. Dr. Güven Sak

Kuruluş tarihi: 2003

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Mimarlık ve Tasarım, Hukuk ile Tıp olmak üzere 6 fakültesi bulunmaktadır. 

Öğrenci sayısı: 5.037

Akademik personel sayısı: 324

Burs olanakları: Tam, Kısmi, İlk 100, Bilim Olimpiyatları, Eğitim Başarı, Şehit Çocuğu, Spor Başarı bursu ile aylık yaşam katkı payı ödemelerinden oluşan kapsamlı bir burs uygulaması bulunuyor.   

Yurt olanakları: 1.296 yatak kapasiteli kız ve erkek öğrenci konukevi var.

Öğrenci kulübü sayısı: 67

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 64 üniversiteyle Erasmus anlaşması ve 25 üniversiteyle ikili anlaşmaları bulunuyor.  

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, 37.500 TL; Tıp Fakültesi 52.500 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Eğitim süresince lisans programı ile ilgili alanda, üç farklı işyerinde toplam bir yıl tecrübe kazanma olanağı tanıyan, üniversite-sanayi işbirliğinin somutlaştığı Ortak Eğitim Modeli’ni Türkiye’de uygulayan tek üniversiteyiz. Üniversitemizin tüm fakültelerinde, dünya ve Türkiye çapında tanınan akademisyenlerimiz; öğrencilerimize teorik derslerin yanı sıra güncel gelişmeleri izleme, anlama ve yorumlama konusunda da kaliteli bir eğitim sunmaktadır. Üniversitemizde Türkçe ağırlıklı eğitim verilmektedir ancak 1.150 saatlik İngilizce hazırlık eğitiminin yeterliliği uluslararası standarttaki TOEFL ile ölçülmektedir. Üniversitemiz öğrencilerin girişimci yönlerini öne çıkaran ve onları bu konuda eğiterek yol gösteren bir müfredata sahiptir; kurucusu olan TOBB’un güçlü iş ağı sayesinde mezunlarının iş bulabilme imkânları daha geniştir. 

İletişim Bilgisi: www.etu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)