adscode
adscode

TÖDER’e üye okullar çift diploma verecek!

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) ve Kanada Eğitim Bakanlığı ile çeşitli eğitim çalışmalarını yürütmek amacıyla akademik işbirliği anlaşması imzaladı...

TÖDER’e üye okullar çift diploma verecek!
Özel Eğitim

Anlaşma çerçevesinde TÖDER’e üye okulların lise öğrencileri, Kanada’da dil ve lise müfredat eğitimi alırken öğretmenler de derslere girerek sertifika alma hakkına sahip olabilecek

TÖDER, uluslararası ilişkilerine her geçen gün hız kazandırmaya devam ediyor. Bu çerçevede TÖDER’in yurtdışı eğitimde çözüm ortağı ISE World aracılığıyla Kanada Eğitim Bakanlığı ile dün akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “TÖDER’in, uluslararası ilişkilerini geliştirmeye hızla devam ediyor olması, artık enternasyonal bir sivil toplum örgütü olma yolunda ilerlediğini gösteriyor. Daha önce ABD ve Avrupa ülkelerine yaptığımız seyahatler ve anlaşmalara bir yenisi daha eklemiş bulunuyoruz. Bu anlaşma, Türkiye ve derneğimiz açısından çok önemli olacak. TÖDER’e mensup üye okulların öğrencileri, bir akademik yıl Kanada’da eğitim alma imkânından yararlanacak. Bu anlaşmanın örnek olmasını diliyorum. Kanada Eğitim Bakanlığı ile olan ilişkimizin daha iyi olacağı kanısındayım. Umuyorum ki, bu akademik işbirliği anlaşması tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz için çok yararlı olacak” dedi.

The Nova Scotia International Student Program Yönetim Kurulu Başkanı David White ise, bu anlaşmayı iki organizasyon arasında imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizim amacımız; eğitim. Türkiye’den çok fazla öğrenci almayı umuyoruz. Birçok ülkede tercihimiz okul ve okul guruplarıyla direkt çalışmak. TÖDER’in bizi tercih etmesinden dolayı çok mutluyuz. Bizde Türkiye’ye öğrenci gelmesi için sıkı bir şekilde çalışacağız. Özellikle bazı öğrencilerimiz için bu anlaşma önemli bir fırsat olacak” şeklinde konuştu.

Kanada ve Amerika’daki üniversitelerde şartsız okuma hakkı

Anlaşma çerçevesinde TÖDER’e üye okullarda okuyan öğrenciler, bu programa başvurarak hem İngilizce öğrenecek hem de Kanada’daki devlete bağlı liselerde okuma şansına sahip olacak. Öğrencilerin Kanada’da bir akademik yıl eğitim aldıkları liseler, Türkiye tarafından denkliği olduğu için öğrenciler liseden çift diploma ile mezun olma şansını elde edebilecek. Uluslararası Bakalorya diploması sahibi olan öğrenciler isterlerse hem Kanada hem de Amerika’daki üniversitelerde bu program çerçevesinde şartsız olarak okuyabilecek. Bunun yanı sıra öğrenciler TOEFL belgesini alarak Türkiye’ye dönecek. Ayrıca öğrencilerin Kanada’daki koordinatörleri her ay öğrencilerin eğitim durumlarıyla ilgili olarak okullarına ve ailelerine bilgi gönderecek.

Programa katılacak olan öğrencilerde tek aranan şart ise İngilizce bilmeleri. Eğer öğrencilerin İngilizceleri yetersizse, Kanada’da bir ön hazırlık eğitimi sonrasında müfredata dahil olabilme hakkına sahip oluyorlar. Öğrenciler bu program çerçevesinde Kanada hükümeti tarafından koruma altına alınarak ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren sigortalanacak. Bu programa katılmak isteyen öğrenciler aile yanında konaklama, eğitim, ulaşım ve sigorta giderleri dâhil olmak üzere yıllık 15 bin 800 Kanada Doları karşılığında The Nova Scotia International Student Program’a katılabilecek.

Öğretmenlere Kanada okullarından sertifika

Anlaşma çerçevesinde öğretmenlerde bu programdan faydalanabilecek. Programa dâhil olan öğretmenler, hem yabancı dil öğrenecek hem de dünyanın lise eğitiminde üçüncü sırada yer alan Kanada’daki lise derslerine girerek sertifika alma hakkına sahip olacak. Uluslararası geçerliliği olar bu sertifikalar öğretmenlerin mesleki gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacak. Bu programa katılacak öğretmenler de Kanadalı öğretmenlerin yanında konaklayabilecek.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)