adscode
adscode

Tokat’ta 6 özel okul ile 3 yurt milli eğitime devredildi

Tokat’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na finansman desteği sağladığı öne sürülen şirket bünyesindeki kayyum ataması yapılan 6 okul ile 3 yurdun milli eğitime devrinin yapıldığını…

Tokat’ta 6 özel okul ile 3 yurt milli eğitime devredildi
Eğitim
Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağladığı öne sürülen şirket bünyesindeki kayyum ataması yapılan 6 okul ile 3 yurdun milli eğitime devrinin yapıldığını söyledi.

Tokat'a Spor Lisesi'nin açılması ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, spor lisesinin 60 öğrenci kontenjanı ile iki sınıf olarak açılacağını söyledi. Bu anlamda 22-26 Ağustos tarihleri arasında başvuruların alınacağını yetenek sınavını ise 1-4 eylül tarihleri arasında yapılacağını kaydetti. Geleceğin sporcularının Tokat'ta da yetiştirilecek olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Yazıcı, spor lisesine herhangi bir liseye başvurmuş olan spora yetenekli öğrencilerinde başvurabileceği söyledi. Karşıyaka Mahallesi Okullar bölgesinde açılacak olan Spor Lisesi'ne gidecek olan öğrencilerin yurt, barınma, yemek, kapalı, açık spor alanları noktasında sorunlarının olmayacağını ifade eden Müdür Yazıcı, "Bu kapsamda beden eğitimi öğretmenlerimiz, spora gönül vermiş antrenörler ve paydaşlarımızla birlikte bu süreci en iyi şekilde ortaya koyup geliştirmek istiyoruz" dedi.

Basın mensuplarının FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan özel okullarla ilgili sorularına cevap veren Müdür Yazıcı, 6 özel okul ile 3 yurdun milli eğitime tahsis edildiğini ifade ederek, "Tokat'ta iki okuldan bir tanesine Mehmet Emin Saraç Proje İmam Hatip Lisesi olarak eğitim öğretimine başlayacak. İpek Ortaokulu olarak kullanılan okula ise Bedesten Ortaokulu taşınarak açılmış olacak. Aynı zamanda Çetin Birmek Ortaokulu da buraya taşınacak. Kapatılan bir yurdumuzu da proje İmam Hatip Lisemize bağladık. Burada kız öğrencilerimiz için bağımsız bir yurt olarak açıyoruz. Turhal'daki iki ortaokul ve ilkokula kız imam hatip lisesi taşındı. Oraya çok yakın olan kız öğrenci yurdunu da aynı şekilde okulumuza bağlamış olduk. Niksar'daki anaokulunu da mevcut bir ilkokul bağımsız olarak hizmet verecek. Tokat Defterdarlığı bu okulları milli eğitime geçici tahsisini sağlamıştı. Devam eden süreçte 670 sayılı Kanun hükmünde kararname ile 6. maddesi gereği bedelsiz olarak devri öngörüyor. Bu kapsamda valilik tarafından okulların talepleri yapıldı. Bu şekilde okulların planlanması yapıldı. İnşallah bu okulları çocuklarımıza milletimizin okulları halinde hizmet verecek" diye konuştu.

Müdür Yazıcı, kapatılan okullarda okuyan öğrencilerin ise adrese dayalı kayıt çerçevesinde kayıtları hangi okula düşüyorsa o okula başvurmak suretiyle eğitim ve öğretimlerine devam edeceğini, okullarda kontenjan olup olmamasına bakılmayacağını sözlerine ekledi.

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)