adscode
adscode

TOROS ÜNİVERSİTESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Ali Özveren

Rektör: Prof. Dr. Yüksel Özdemir

Kuruluş tarihi: 2009

Bulunduğu il: Mersin

Akademik birimleri: İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık ve Mühendislik olmak üzere 3 fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 enstitü, 2 yüksekokulu, Meslek Yüksek Okulu bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 3.829 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 141 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Yüzde 50, yüzde 100 burs imkânları bulunuyor. Ayrıca Mersin'de herhangi bir liseden mezun olan öğrencilere yüzde 10 Mersinli Bursu veriliyor.

Yurt olanakları: 74 kişilik yurdu mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 31 öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında İspanya, Polonya, Fransa, Almanya, Litvanya, Portekiz, Letonya, Romanya ve Slovenya ülkelerinde toplam 32 üniversite ile anlaşmaları var.  

Öğrenim ücretleri: Lisans programları 22.420 TL ile 24.840 TL aralığında; yüksekokul programları 18.360 TL ile 22.420 TL aralığında değişiyor, ön lisans programları 11.988 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kendisini eğitim, araştırma ve topluma hizmete adayan üniversitemiz, bünyesindeki Mühendislik Fakültesi ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde İngilizce eğitim vermekte. Mühendislik Fakültesi’nde bir yarıyıl sanayide uygulama (İntörn Mühendislik) sistemi uygulanmakta olup; öğrencilerin mesleklerini hem pratik hem de teorik olarak öğrenmesi sağlanarak, sektöründe öncü kamu kurum ve kuruluşlarda çalışma imkânı sağlanmakta. Ayrıca Meslek Yüksekokulu bünyesindeki tüm bölümlerde eğitim süresince haftada en az iki gün işyeri uygulaması yapılmakta. 

İletişim bilgisi: www.toros.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)