adscode
adscode

TÖS "70 Bin Öğrencinin Açık Liseye Yerleştirimlesine Karşıyız"

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt “Öğrencilerin tercihleri dışında bir yere yerleştirme yapmıyoruz.

TÖS "70 Bin Öğrencinin Açık Liseye Yerleştirimlesine Karşıyız"
Sendikalar
Ancak, tercih yapıp da bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerimiz var. Bunların sayısı da 71 bin 373, yaklaşık yüzde 6 gibi… Bu öğrencilerimizi açık lise kurumlarına yerleştiriyoruz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştur.

Hiçbir ülkenin Milli Eğitim Bakanlığı çocukları/gençleri örgün eğitimin dışında tutmak istemez. Tüm eğitim politikalarını örgün eğitime göre kurgular. Çünkü örgün eğitim; çocuğun ve gencin akranlarıyla birlikte belli bir gün ve saatte eğitim alması için tasarlanmış binalarda, eğitim-öğretim konusunda alanında uzman yetişkinler tarafından verilen eğitimdir.

Açık lise ise geçmişte eğitimine bir şekilde ara vermiş yetişkinlerin ders kitaplarını evde takip edip yılda 4 defa sınava girerek eğitim aldıkları bir yaygın eğitim türüdür. Açık lise örgün eğitim çağından çıkmış bireylerin yararlandığı bir sistemdir.

Dünyanın ne kadar psikologu-sosyologu-eğitim bilimcisi var ise çocuğun/gencin örgün eğitimden yararlanmasını istemektedir. Yalnızca bizim Milli Eğitim Bakanlığı çocuğun/gencin örgün eğitimden yararlanmasını istememektedir. Bundan dolayı da 70 bin çocuk/genç 14 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sabah yataklarında kalktıklarında okula gitmeyecekler, arkadaşlarıyla birlikte olmayacaklar, sınıfa girmeyeceklerdir. Peki çocuklar/gençler ne yapacaklar? Ne yapacaklarını artık gazetelerin 2. sayfasından öğreneceğiz.

TÖS’ÜN KONUYA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE ÖNERİSİ

4+4+4 kesintili eğitime karşı çıktığımızda birçok kesim sendikamızda tepki göstermişti. Biz eğitimin kesintili olmamasını söylemiş, kesintili olan bir eğitim sisteminde çocukların/gençlerin örgün eğitimden yararlanamayacağını belirtmiştik. Yine çocuklarımızın açık liseye yönlendirilmesine başından bu yana karşı çıkmıştık. Çocukların yerinin okul olduğunu, yani arkadaşlarının yanı olduğunu belirtmiştik.

Çocukların yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları sağlanmalıdır. Bu bağlamda birer meslek sahibi olarak yaşamlarını idame ettirmelidirler.

Bu bağlamda 4+4+4 kesintili eğitimden bir an önce vazgeçilmeli eğitim çağında olan hiçbir çocuğumuz/gencimiz açık liseye yönlendirilmemelidir.

 

Dikmen ONAT

TÖS Genel Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)