adscode
adscode

TÖZOK'tan TEOG açıklaması

TÖZOK Başkanı Dal, TEOG sonuçlarına göre yerleştirmelerle ilgili "Özel okullara kayıt yaptıran öğrenci ve velilerin tedirgin olacağı bir durum söz konusu değildir." dedi.

TÖZOK'tan TEOG açıklaması
Eğitim
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, derneklerinin Milli Eğitim Bakanlığı'yla görüştüğünü belirterek, "Bakanlığın sisteminde özel okullara kayıt yapan öğrencilerin, bu okullarda kayıtlı olarak gözüktüğü belirtilmiştir. Dolayısıyla özel okullara kayıt yaptıran öğrenci ve velilerin tedirgin olacağı bir durum söz konusu değildir." açıklamasında bulundu.

Dal, yaptığı yazılı açıklamada, dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirmeleri sonuçlarının açıklandığını hatırlattı.

Türk ve yabancı özel okulların hazırlık veya 9. sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin, 30 Haziran-13 Temmuz 2017 tarihlerinde kesin kayıtları yapıldığı halde, yayınlanan sonuç belgelerinin "açıklama" kısmında, "Herhangi bir okula yerleştirilmedikleri ve verilen süre zarfında kayıtları yapılmazsa açık liseye yerleşecekleri" şeklinde bir ifadenin bulunmasının tedirginliğe sebebiyet verdiğine dikkati çeken Dal, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi özel okullar, 30 Haziran-13 Temmuz 2017 tarihleri arasında kayıtlarını 'ön kayıt' olarak almış olup, bu kayıtlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemi doğrultusunda 14 Ağustos 2017 tarihi itibariyle kesin kayda dönüştürülecektir. TÖZOK'un, konuyla ilgili Bakanlıkla yaptığı görüşmede, Bakanlığın sisteminde özel okullara kayıt yapan öğrencilerin, bu okullarda kayıtlı olarak gözüktüğü belirtilmiştir. Dolayısıyla özel okullara kayıt yaptıran öğrenci ve velilerin tedirgin olacağı bir durum söz konusu değildir."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)