adscode
adscode

Trafik Olimpiyatları’nda Kazananlar Belli Oldu

Trafik Olimpiyatları’nda Kazananlar Belli Oldu

Trafik Olimpiyatları’nda Kazananlar Belli Oldu
Etkinlikler

·        Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen, ortaöğretim öğrencilerinde farkındalık yaratmayı amaçlayan Trafikte Gençlik Hareketi çerçevesinde düzenlenen Trafik Olimpiyatları yarışmasının final değerlendirmesi ve ödül töreni 9 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

·        Değerlendirme sonunda, Ankara Ayrancı Ticaret Meslek Lisesi birinci, İstanbul Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu Lisesi ikinci, Çanakkale Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi üçüncü oldu.

 
Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan ‘trafik güvenliği’ konusunda farkındalığı geliştirmek amacıyla, Goodyear Lastikleri T.A.Ş., Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle 2012 yılında hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi, liseli gençlerde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmaya devam ediyor.

Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında Goodyear’ın desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde, gençlerin trafik güvenliği konusunda sorumluluk almalarını ve yaparak-yaşayarak öğrenme süreçlerine dahil olmalarını teşvik etmek amacıyla Trafik Olimpiyatları yarışması düzenleniyor. İlk yılında elde edilen başarılı sonuçlar sayesinde 2014’te ulusal boyutta gerçekleştirilen Trafik Olimpiyatları’nda, liseli gençlerin tespit ettikleri bir trafik sorununa yönelik kampanya geliştirmeleri isteniyor. Bu yıl da yoğun ilgiyle karşılanan Trafik Olimpiyatları’na 80’e yakın başvuru oldu.
Ön eleme sonucunda, 10 lise, kampanyasını final jürisi önünde sunma fırsatı elde etti. 9 Mayıs 2014’te Ankara’da düzenlenen final, jüri üyeleri için oldukça zorlu bir karar verme sürecine dönüştü. Birbirinden başarılı kampanyalar geliştiren öğrencilerin sunumları, proje ortağı kurumların temsilcilerinin de bulunduğu jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda:
·         Ankara Ayrancı Ticaret Meslek Lisesi’nden Oğuzhan Solmaz, Dicle Baydar, Yusuf Efe Temiztürk, Buket Civan ve Can Berk Çalbay isimli öğrenciler, öğretmenleri Selçuk Arslan danışmanlığında hazırladıkları, Engel Sen Olma! isimli kampanyalarıyla birinci;
·         İstanbul Güngören Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu Lisesi’nden Arıkan Kaya, Mert Dikbıyık, Burak Topçu, Yasemin Yazıcı ve Berk Duman isimli öğrenciler, öğretmenleri Hasan Dinçer EKMEKÇİ danışmanlığında hazırladıkları, Yaya Geçitlerinde Yol Bizim isimli kampanyalarıyla ikinci;
·         Çanakkale Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden, Mustafa Durmaz, İbrahim Türken, İsmail Can Işık, Sezgin Gödel ve Atakan Özkan isimli öğrenciler, öğretmenleri Burhan Öztürk danışmanlığında hazırladıkları, Güvenli Motosiklet Kullanımı ve Kask Takma isimli kampanyalarıyla üçüncü oldu.
Dereceye girenlerin yanında, finale kalan bütün öğrencilere, ödülleri yapılan törenle verildi. Törende bir konuşma yapan Goodyear Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Lerzan Moral, “Goodyear olarak faaliyet gösterdiğimiz her ülkede, yaptığımız işin merkezine ‘yol güvenliğini’ desteklemeyi yerleştiriyoruz. Ürettiğimiz her ürünle, sunduğumuz her hizmetle yol güvenliğini artırmayı hedefliyoruz. Tüm paydaşları için fayda üretme anlayışına sahip bir firma olarak Goodyear, yol güvenliğinin artmasına destek olmayı ve böylece toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.” diyerek Goodyear’ın projeye bakış açısını paylaştı.
Sözlerine Trafikte Gençlik Hareketi hakkında bilgiler sunarak devam eden Moral, Trafik Olimpiyatları sayesinde liseli gençlerin yaparak-yaşayarak öğrenmelerinin ve onların sayesinde çok fazla kişiye ulaşmanın mümkün olduğunu vurguladı. “Sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz; hepiniz çok ciddi çalışmalara imza attınız. 80’e yakın başvurunun içinden sıyrılarak, bugün aramıza katıldınız. Herkese, gençlerin ne kadar ciddi çalışmalar yapabileceğini ispat ettiniz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)