adscode
adscode

Trakya hızlı treni halka sorulacak

Türkiye'nin en büyük demiryolu projelerinden biri olan Halkalı-Kapıkule tren hattı ÇED süreci başladı.

Trakya hızlı treni halka sorulacak
Türkiye'den Haberler
TCDD tarafından inşa edilecek hızlı tren hattının güzergâh ve etki alanlarıyla ilgili ise halk görüşleri toplanacak. İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılacak toplantıda, hızlı tren hattı projesiyle ilgili bilgilendirme yapılarak, görüş ve öneriler alınacak.
8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek toplantı sonrasında ÇED raporuyla ilgili diğer süreçler de tamamlanarak, ihale için takvim sürdürülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED başvuru dosyasına göre, 229 km olan hatta, 200 km hızla yolculuk yapılabilecek. 8 farklı alternatif güzergâh ve çalışma hazırlanan projede, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinden geçilecek yolun etki haritası çıkarıldı.

ÇED raporunun onaylanmasının ardından 2015 yıl sonuna kadar ihalesi gerçekleştirilecek. 

İpek Yolu'nun parçası 

Türkiye'nin en önemli demiryolu koridorlarından biri olarak gösterilen Halkalı - Kapıkule Demiryolu Projesi, Türkiye'yi ve Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak.
Projenin bulunduğu koridor ayrıca İpek Yolu projesini tekrar canlanmasını öngören TRACECA (Transport Corridor Europe-Caucasus-Asia / Avrupa-
Kafkasya-Asya ulaştırma koridoru) olarak Ankara-Sivas ve Kars hızlı tren hatlarını da Avrupa'ya ulaştıracak.

981 milyon euroluk yatırım

Yaklaşık 18 ayda tamamlanması planlanan proje, Halkalı-Marmaray hattıyla da entegre olacak. Üç etaplık projenin ilk etabında altyapısının inşaatı yapılacak. Son olarak işletim hattı için TCDD'ye devri ve işletimi yapılacak.
981 milyon euroluk yatırım bedeline sahip hat, Halkalı'dan Kabakça, Çerkezköy, Büyükkarıştıran'a gelecek. Büyükkarıştıran'dan Lüleburgaz, Babaeski, Havsa güzergahından Tayakadın köyüne gelerek Kapıkule'ye varacak. ZEYNEL YAMAN - SABAH

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)