adscode
adscode

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

...

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Rektör:
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu
Kuruluş tarihi: 1982

Bulunduğu il: Edirne
Akademik birimleri: 12 fakültesi, 5 enstitüsü, 6 yüksekokulu, 10 MYO’su, 1 devlet konservatuvarı var.

Öğrenci sayısı: 48.695

Akademik personel sayısı: 1.755 öğretim elemanı var.
Burs olanakları: “Bir Öğrenci De Sen Okut” ve “Bu Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” kampanyaları kapsamında, T.C. vatandaşı öğrencilerin yanı sıra hükümet destekli “Türkiye Bursları” programıyla uluslararası öğrencilere de burs desteği veriyor. Tüm öğrencilere, ücretsiz yemek ve kısmi süreli çalışma imkânı sunuluyor.

Yurt olanakları: Balkan Yerleşkesi’nde ve şehirde KYK’ya ait devlet yurtları ile yarı özel yurtlarda 5 binin üzerinde öğrenciye barınma imkânı sağlanmakta. Şehirdeki özel yurtlar ve kiralık daireler sayesinde öğrenciler barınmada bir sorun yaşamamakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 95 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus, Mevlana ve Farabi programları kapsamında çok çeşitli uluslararası fırsatlar sunmakta. Üniversitenin tüm bölümleri yerel kredilerin yanı sıra AKTS kredilerini de kullanmakta. Öğrencilere İngilizce Diploma olanağı sağlanmakta. Trakya Üniversitesi aynı zamanda, Balkan ülkeleri başta olmak üzere birçok dünya üniversitesiyle ikili işbirliği anlaşmalarına sahip.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Balkanların en büyük eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesi, üstün eğitim kalitesi, deneyimli ve yetkin, 1.755 kişilik akademik kadrosu, bilimsel altyapısı, üniversite-sanayi işbirliği konusundaki öncü rolüyle, nitelikli öğrencilerine, çağın gerektirdiği modern eğitim imkânlarının tümünü sunmakta. Tıp Fakültesi, 1488’de Edirne’de kurulan, dünyanın önde gelen tıp merkezlerinden biri olarak kabul edilen, II. Bayezid Darüşşifası’nın devamı niteliğini taşımakta. Bugün, Trakya Üniversitesi bünyesinde sağlık müzesi olarak hizmet veren II. Bayezid Darüşşifası, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olan dünyadaki ender sağlık merkezlerinden biri.

Köklü geçmişiyle Edirne’nin ruhunu yaşatan, bilim ve tarihle bütünleşmiş eğitim anlayışıyla, Osmanlı’dan gelen bilimsel ve kültürel mirası geleceğe taşıyan Trakya Üniversitesi, Balkanların en önemli üniversitelerinden biri konumunda.

Akreditasyon çalışmaları her geçen gün daha da yoğunlaşan üniversitede, Kimya ve Biyoloji bölümleri uluslararası akreditasyona sahipken, Tıp Fakültesi de ülkemizde, uluslararası akreditasyona sahip sayılı tıp fakültesinden biridir. Aynı zamanda, Trakya Üniversitesi, 2014’te 31 üniversitenin katılımıyla kurularak günümüzde 67 üye ile faaliyetlerini sürdüren ve üye üniversiteler arasında her türlü bilimsel, sosyal ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesini amaçlayan Balkan Üniversiteler Birliği’nin Kurucu Başkanı ve sürekli sekretaryasıdır. Tarih ve kültür kokan, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yüzü konumundaki Edirne’nin kalbi olan, ulusal ve uluslararası, bilimsel ve akademik başarılarıyla adından tüm dünyada her geçen gün daha da çok söz ettiren Trakya Üniversitesi, günün ihtiyaçlarına cevap veren, demokratik, katılımcı, bilim odaklı eğitim anlayışıyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerini yarınlara en donanımlı şekilde hazırlayan bir eğitim kurumudur.

İletişim bilgisi: www.trakya.edu.tr

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)