adscode
adscode

TÜBİTAK BEĞENMİYOR YABANCILAR SAHİP ÇIKIYOR!

Son günlerde Türkiye, TÜBİTAK yarışmasında projesi dereceye dahi giremeyen İstanbul'da özel bir lisede okuyan 12. sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil'in Dünyaca ünlü bir yarışmada birinci geldiğini konuşuyor.

TÜBİTAK BEĞENMİYOR YABANCILAR SAHİP ÇIKIYOR!
Türkiye'den Haberler
İlayda Şamilgil, yarışmaya, 1 yıldır çalıştığı "Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem" adlı projesi ile katıldı. Şamilgil, fizik alanında dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilen yarışmanın dünyaca ünlü akademisyenlerden oluşan jürisinden tam puan aldı.




Türkiye'de gençlerimizin önünün açılamadığını bu sebeplerle Dünyada önemli başarılara imza atabilecek olan değerlerimizi diğer ülkelere kendi ellerimizle teslim ettiğimizi belirten CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal ayrıca; Atatürk'ün de her zaman belirtmiş olduğu üzere ;  İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir. Dolayısı ile kuşkusuz gençlere ve onların aydınlık düşüncelerine, akıllarına ihtiyacımız her zaman bakidir. Türk milletinin yükselmesi de gençlerimizin önünün açılması ve onlara destek olunması ile mümkün olabilecektir.'' şeklinde beyan etmekle birlikte, konuyla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK'a verdiği yazılı soru önergesi ile:
 
1-      Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) projeleri değerlendirme yöntemi nedir? Bu konuda esas aldığı kriterler nelerdir?
2-      Özel MEF Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil, "First Step To Nobel Prize In Physics" yarışmasında dünya birincisi olmasına rağmen öncesinde TÜBİTAK'a göndermiş olduğu projenin dereceye bile girememesinin sebebi nedir?
3-      "First Step To Nobel Prize In Physics" adlı Dünyaca ünlü akademisyenlerden oluşan jürisinden tam puan alarak birinci olan bir öğrencinin Türkiye'de bu şekilde karşılanması bilime ve kültüre verdiğimiz önemin yeterli olmadığını göstermemekte midir?
4-      Türkiye'de yaşayan gençleri bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik edebilmek amacı ile Bakanlığınızca yaptığınız çalışmalar var mıdır? Sorularını yöneltti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)