adscode
adscode

Tüketici güven endeksinde artış!

TÜİK ve Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, haziranda, geçen aya göre yüzde 1 artış gösterdi.

Tüketici güven endeksinde artış!
Türkiyeden Haberler
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı.

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, haziranda, geçen aya göre yüzde 1 artış gösterdi. Mayısta 68,75 olan endeks, bu ay 69,43 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de söz konusu dönemde yüzde 1,4 arttı. Geçen ay 89,94 olan endeks değeri, bu ay 91,21'e yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

İşsiz sayısındaki düşüş beklentisi arttı
Mayıs ayında 93,71 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 2,6 azalarak, haziranda 91,32'ye geriledi. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi de söz konusu dönemde yüzde 2,4 arttı ve haziranda 70,64'e yükseldi. Bu çıkış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında azalış bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi ise yüzde 9,9 yükseldi. Mayısta 22,35 olan endeks, haziranda 24,55 değerine yükseldi. Bu oran, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)