adscode
adscode

Tüm soruları doğru yanıtlayarak TEOG birincisi oldu

Ortaokul öğrencisi Damla Aydın, TEOG sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem ortak sınavlarında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı

Tüm soruları doğru yanıtlayarak TEOG birincisi oldu
Eğitim
İzmirli ortaokul öğrencisi Damla Aydın, Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru cevapladı.

Narlıdere ilçesindeki Prof Dr. Aziz Sancar Ortaokulu öğrencisi Aydın, TEOG başarısını ailesi ve okuldaki arkadaşlarıyla paylaştı. Okula gelen anne ve babası çocuklarını tebrik ettti.

Birinci dönem ortak sınavlarında iki yanlışı bulunan Damla Aydın, ders dışında spordan sanata çeşitli alanlarda yaptıklarıyla dikkati çekiyor. Okulun atletizm ve dans takımında yer alan Aydın, resim yarışmasında il birincisi oldu, yazdığı kısa hikayeleri de kitap haline getirdi.

Damla Aydın, yaptığı açıklamada, ortak sınavlara okul dışında etüt merkezine giderek hazırlandığını anlattı.

Okuldan sonra etüt merkezine gittiğini, daha sonra da evde ödevlerini yapıp, test çözdüğünü belirten Aydın, kendisine her gün "şu kadar soru çözeceğim" gibi bir kota koymadığını ifade etti.

Aydın, kendisine zaman ayırmayı sevdiğini dile getirerek, "Geçmiş yıllarda testlerle aram pek yoktu, derste öğrendiklerimle yetiniyordum ama bu sene çok soru çözdüm. Bunun da meyvesini aldığımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Spor ve sanatla arasının iyi olduğunu aktaran Aydın, atletizmle ilgilendiğini, okulun koşu takımında yer aldığını, ayrıca dans kursuna devam ettiğini belirtti. Aydın resimle de uğraştığını, geçen yıl düzenlenen bir resim yarışmasında il birinciliği kazandığını söyledi.

Üstün yetenekli öğrencilerin sınavla girerek eğitim hakkı elde ettiği bilim sanat merkezinde de eğitim gördüğünü dile getiren Aydın, orada öğretmeninin yönlendirmesiyle 5. sınıftan beri hikayeler yazmaya başladığını, hayallerini anlattığı hikayeleri bir kitapta bir araya getirdiğini ifade etti.

Aydın, spor, resim, hikaye yazmak gibi aktivitelerin kendisini olumlu etkilediğini kaydederek, "Okulun atletizm takımında yer aldım, resim yarışmasında il birinciliğim var ve hikaye yazıyorum. Bunlar sınav sürecini daha rahat geçirmemi sağladı. Sadece eve kapanıp ders çalışsaydım çok bunalırdım." ifadelerini kullandı.

Aydın gelecekte hangi mesleği seçeceğine henüz karar vermediğini sözlerine ekledi.

Anne Emel Aydın da kızının uyumlu, sorumluluk sahibi bir çocuk olduğunu belirterek, "Sınava hazırlarken stresli bir süreç yaşadık ama sosyal etkinliklerin çok etkisi oldu bize. İlk çocuğumuza evde çalışma baskısı yaptık, Damla'ya bunu uygulamadık. Mutlu olacağı mesleği yapsın istiyoruz." diye konuştu.

Baba Mesut Aydın ise duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)