adscode
adscode

Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu 5 – 6 Ekim'de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk defa T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile ortak yürüttüğü TÜRKAS 2016 – Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu; 5…

Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu 5 – 6 Ekim'de
Etkinlikler
Dünyada ve ülkemizde sebze ve meyvelerin ambalajlanması, üreticiden tüketiciye doğru giden uzun sürecin en önemli aşamalarından biridir. Sebze ve meyvelerin doğru şekilde ambalajlanması, ürünlerin muhafaza ömrünü uzatmak ve hijyenik ortamda ürünlerin uzak noktalara verimli nakledilmesi için oldukça önemlidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü’nün stratejik ortaklığı ile bu yıl ilk kez Sebze & Meyve başlığıyla gerçekleştirilecek TÜRKAS 2016 - Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu; ülkemizde sebze ve meyvenin üretimden tüketimine kadarki yolculuğunda yaşanan kayıpların önüne geçmek için ürün ve ambalajlama konusunda yeni bir standart belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu yıl Sebze & Meyve başlığıyla adım atılan Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu önümüzdeki yıllarda farklı başlıklarla tüm ürün kap ve ambalaj standartlarının belirlenmesine devam edecektir.

Ana ve akademik oturumların gerçekleşeceği sempozyumda; İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya, Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sayın Osman Acun, HAVI Logistics Genel Müdürü Sayın Deniz Kızılkan ve sektör temsilcileri konuşmacı olarak katılacaklar.

Sebze & Meyve ve ürünlerin ambalajlanması konusunda belirlenecek standartlar sayesinde hem ürünlerin israfı engellenecek hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlanacak.

TÜRKAS 2016’da; katılımcılar, yerel yönetimler, akademisyenler ve sektör temsilcileri arasında sürdürülebilir bilgi alışverişi paylaşımını sağlamak ve bu süreci desteklemek isteyen herkes sempozyuma katılım gösterebilir.
TÜRKAS 2016 - Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu 5 - 6 Ekim Çarşamba – Perşembe günlerinde Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluşacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)