adscode
adscode

"Tunceli'nin eğitimdeki liderliğini kaptırmak istemiyoruz"

Tunceli Valisi Kaymak, TÜİK'in "İllerde Yaşam Endeksi" araştırmasında eğitim alanında ilk sıraya Tunceli'nin yerleşmesini değerlendirirken, "Eğitim alanında bu liderliği kimseye kaptırmak istemiyoruz.…

"Tunceli'nin eğitimdeki liderliğini kaptırmak istemiyoruz"
Eğitim
Tunceli'nin Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) bu yıl ilk defa açıklan "İllerde Yaşam Endeksi" araştırmasında, eğitim alanında ilk sıraya yerleşmesi, kız çocuklarında okullaşma oranının yüzde 100 civarında olduğu kentte büyük bir mutluluğa yol açtı.

TÜİK'in, okul öncesi eğitimde net okullaşma oranı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi yerleştirmeye esas puan ortalaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan ortalaması, fakülte ve yüksekokul mezunlarının oranı ve kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı gibi 5 göstergeyi ele alarak 0 ile 1 arasında puanlamayla yaptığı değerlendirmede 0,7468 puanla birinci sırada yer alan Tunceli, büyük şehirleri geride bıraktı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, araştırmanın sonucunu değerlendirdi. 

Bu başarının Tunceliler açısından gurur verici olduğunu dile getiren Kaymak, eğitim alanında yürütülen çalışmalarla öğretmen ve velilerin tutumlarının başarıdaki olumlu etkisine dikkati çekti. 

Kaymak, eğitimdeki başarının kendiliğinden olmadığını, eğitime verilen önemden kaynaklandığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Tabii ki bu birincilik kolay olmamıştır. Bununla ilgili ilimizde ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Her şeyden önce ilimizdeki okulların fiziki yapılarının iyileştirilmesi, derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılması konularında önemli yatırımlar yapıldı. Tunceli, şu anda Türkiye standartlarının çok üzerinde. İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı 15 civarındadır. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 12 civarındadır. Bütün bunlar eğitimdeki başarımızı etkilemektedir. Velilerimizin eğitime olan ilgi ve alakaları da bizdeki başarıyı etkilemektedir." 

TEOG'da son 2 yılın birincisi de Tunceli 

Vali Kaymak, Tunceli'nin son iki yıldır TEOG'da Türkiye birincisi olduğunu, 120 sorunun tamamını yaparak birinciler arasında yer alan 2 öğrenci çıkardıklarını söyledi. 

"Eğitim alanında bu liderliği kimseye kaptırmak istemiyoruz. Bunun için de eğitim yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor" ifadesini kullanan Kaymak, "Halen iki önemli lise inşaatımız planlanmış ve çalışmalara başlanmıştır. Bunlardan birincisi 32 derslikli büyük bir lise, ikincisi ise bütün meslek okullarının bir araya toplanacağı meslek liseleri kampüsü inşaatı projemiz var. Çalışmalarına başladık. Bunun yanında Çemişgezek ilçesinde de bir imam hatip ortaokulu inşaatının yapım çalışmaları başladı" dedi. 


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)