adscode
adscode

Tunus'ta binlerce öğretmen gösteri düzenledi

Tunus'un Kasba kentinde yaklaşık 6 bin öğretmen, bakanlık binası önünde eğitim politikasını protesto etti.

Tunus'ta binlerce öğretmen gösteri düzenledi
Dünyadan Haberler
Tunus'ta binlerce öğretmen, Eğitim Bakanı Naci Cellul'un eğitim politikasını protesto etti.

Kasba'daki Eğitim Bakanlığı binası önünde bir araya gelen yaklaşık 6 bin öğretmen, eğitim politikasında düzenlemeler yapılması ve eğitim bakanının istifasını talep eden pankartlar taşıdı.

Meharis Ortaöğretim Eğitim Sendikası Üyesi Fettah Hevaşiyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Cellul'un "gelişigüzel" kararlarının eğitim sektörüne zarar verdiğini ifade ederek, eğitim sektöründeki ötekileştirme siyasetini protesto etmek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Hevaşiyye, eğitim sektörünün iyileştirilmesi ve sosyal ihtiyaçlara kulak verilmesini istediklerini aktardı.

Ortaöğretim öğretmeni Necib bin Musa ise Milli Eğitim Bakanlığının iyileştirme çağrılarını önemsemediğini dile getirdi.

Gösteri sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İlk ve ortaöğretim eğitim sendikaları birkaç gün önce yaptıkları açıklamalarda, öğretmenlerin maddi ve manevi haklarını savunmak için Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde düzenlenecek gösteriye katılım çağrısında bulunmuştu.

Mili Eğitim Bakanı Cellul'un mayıs 2015'te açıkladığı eğitim programının öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandığı belirtiliyor. Söz konusu programda, tatil günlerinin değiştirilmesi, eğitim döneminde sınavların yoğunlaştırılması ile öğretmenlerin maaşları dışındaki bazı ödemelerde kesintiye gidilmesinin yer aldığı ifade ediliyor.

Bakan Cellul, daha önce yaptığı açıklamalarda, eylemcilerin isteklerinin Maliye Bakanlığını ilgilendirdiğini söylemişti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)