adscode
adscode

Turizm çalışanları neden unutulmamalı?

Birinci öncelik, sağlık sektörü başta olmak üzere kamusal alanlarda çalışanlar ve 65 yaş üstüydü. Doğru bir karar. Arkadan sırasıyla eğitim kurumları ve diğer yaş grupları geliyor…

Turizm çalışanları neden unutulmamalı?
Milliyet Diyalog

Turizm sektörü için henüz erken ama sezona girerken otel, tatil köyü ve benzeri işletmelerde çalışanlara da aşı önceliği tanınması, sektöre olan güveni, tatile ve seyahate çıkma isteğini artıracaktır.

Yine aynı şekilde kış ve kaplıca turizmine yönelik aşı kampanyaları dibe vuran bu tür işletmelere de canlılık getirecektir.


Bu arada aşı yaptırmış seyahat severlere yönelik kampanyalar da eminiz ki heyecan yaratacaktır. Çünkü kısıtlamalar nedeniyle evlerde en çok sıkılanlar onlar!..

Yerli aşılardan bazıları önümüzdeki aylardan itibaren vurulmaya hazır hale gelebilir. Yaz aylarında ise 7 aşıdan en az 3’ü, bugünkü diğer aşılar noktasında olur. Çok daha güvenilir ve etkili olduğunu da çalışmaları gidip yerinde gören biri olarak özellikle hatırlatmak isterim!..

Çalışanları vurdu!

SGK verilerine göre 2019 yılı eylül ayında konaklama tesislerinde çalışan sayısı son bir yılda yüzde 23.9 azalarak 320 bin 103’e geriledi. Buna göre konaklama tesislerinde bir yılda 140 binin üzerinde kişi işsiz kaldı.

Turizm ve yan sektörlerde çalışan sayılarına bakıldığında en yoğun işten çıkarılma konaklama hizmetlerinde gerçekleşti. Onu sırasıyla, seyahat acenteleri ve tur operatörleri hizmetleri, turizm çalışanları, spor, eğlence dinlenme faaliyetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri izledi. En az etkilenen ise havayolu hizmetleri oldu…

Turizm sektörünün canlanması, sadece gençler için değil 50’ye yakın tedarikçi için de çok önemli. Olaya bir de bu çerçeveden bakmamakta yarar var!..

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)