adscode
adscode

Turizm meslek liselerine "kolej" statüsü 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, gelecek dönem itibarıyla seçilen 10 pilot turizm meslek lisesinin kolej statüsüne getirileceğini ve bunun her yıl artacağını belirtti.

Turizm meslek liselerine "kolej" statüsü 
Eğitim
Güncelleme : 20-Nov-18 16:36

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2019 yılı bütçesinin sunumunu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2018 "Troya Yılı" kapsamında yürütülen çalışmalara da değinerek, "deniz-kum-güneş" tanıtım stratejisi yanında inanç, sağlık, gastronomi, kongre, kış, golf, spor ve yayla turizmi gibi diğer alanlardaki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek turizm faaliyetlerini Türkiye'nin diğer bölgelerine yayacaklarını anlattı. 

Kapadokya'da artan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek, bölgenin eşsiz doğal zenginliklerini korumak amacıyla "alan yönetimi başkanlığı" sistemini oluşturacaklarını anımsatan Ersoy, Kapadokya'nın hayati bir önemi olduğunu, bölge insanın da Bakanlıktan bunu öncelikli olarak talep ettiğini ifade etti. 

Milli Eğitim Bakanlığıyla sektörün ihtiyaçlarını dikkate alan bir eğitim modeli oluşturduklarını hatırlatan Ersoy, iki Bakanlık arasında imzalanan protokol kapsamında, turizm meslek liselerinin sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek ve bu alandaki nitelikli insan gücünü yetiştirecek şekilde yapılandırıldığını kaydetti. 

Ersoy, gelecek dönem itibarıyla seçilen 10 pilot turizm meslek lisesinin kolej statüsüne getirileceğini ve bunun her yıl artacağını belirterek, "Hazırlık artı 4 sene lise eğitimi alacaklar. Hazırlıkta İngilizce, lise 1'den itibaren Rusça eğitimini mecburi tutuyoruz. Lise 2'den itibaren Almanca, Fransızca, Arapça ve Çinceden herhangi birini seçmeli olarak eğitime dahil ediyoruz. Lise 1'den itibaren de müfredatın İngilizce görülmesini sağlıyoruz." diye konuştu. 

Öğrencilerin 20 Nisan-20 Ekim arasında eğitimlerini anlaşmalı otellerde göreceğini anlatan Ersoy, öğrencilerin öğretmenleriyle eğitimlerine uygulamalı olarak otellerde devam edeceğini, hazırlık sınıfından itibaren de bu çerçevede maaş almaya başlayacaklarını dile getirdi. 

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)